Enligt en testperson ”en av de godaste kakorna jag ätit”. En kokos-, karamell- och banankaka. Så ljuvlig att man vill baka en ny innan den andra är slut. Ett måste till alla kommande fikan.

Ingredienser
Kokosmjölk400 ml
Mörk sirap1 msk
Vaniljpulver1 tsk
Rårörsocker2 dl (0,75 dl till deg)
Vetemjöl2,5 dl
Kokosflingor1,5 dl
Flingsalt1 nypa
Kallt smör (i kuber)75 g
Mjölk 3%2 dl
Vitvinsvinäger el citron1 tsk
Bananer3 st små/2 stora
Så gör du

Sätt ugnen på 180 C. Blanda kokosmjölk (allt utan 2 matskedar som du sparar till topping), rårörsocker (1,25 dl), sirap och vaniljpulver i en ugnsfast stekpanna ca 28 cm.

Låt puttra på ganska hög värme i stekpannan cirka 10 minuter till kolasåsen blivit
gyllenbrun och tjocknat. Spara 4 matskedar av kolan i en liten skål till topping av kakan.

Blanda mjölken med vinägern i ett glas, låt stå i 10 minuter. Detta är vår motsvarighet
till kärnmjölk.

I en bunke blandar du mjöl, bakpulver, salt, kokosflingorna, rårörsocker 0,75 dl och
smöret. Blanda ihop allt med fingrarna till en “smuldeg”. Addera mjölkblandningen
och blanda ytterligare. Fördela smeten jämnt i stekpannan över karamellen och toppa
med bananerna som du delat på längden.

Baka i mitten av ugnen 35-40 minuter tills kakan har satt sig och är gyllenbrun.
Får den inte färg sätt på grillfunktionen sista 5 minuterna.
Låt kakan svalna helt. Ringla över kolasåsen och kokosmjölken du sparat och servera

Ingredienser

 
Kokosmjölk400 ml
Mörk sirap1 msk
Vaniljpulver1 tsk
Rårörsocker2 dl (0,75 dl till deg)
Vetemjöl2,5 dl
Kokosflingor1,5 dl
Flingsalt1 nypa
Kallt smör (i kuber)75 g
Mjölk 3%2 dl
Vitvinsvinäger el citron1 tsk
Bananer3 st små/2 stora

Så gör du

Sätt ugnen på 180 C. Blanda kokosmjölk (allt utan 2 matskedar som du sparar till topping), rårörsocker (1,25 dl), sirap och vaniljpulver i en ugnsfast stekpanna ca 28 cm.

Låt puttra på ganska hög värme i stekpannan cirka 10 minuter till kolasåsen blivit
gyllenbrun och tjocknat. Spara 4 matskedar av kolan i en liten skål till topping av kakan.

Blanda mjölken med vinägern i ett glas, låt stå i 10 minuter. Detta är vår motsvarighet
till kärnmjölk.

I en bunke blandar du mjöl, bakpulver, salt, kokosflingorna, rårörsocker 0,75 dl och
smöret. Blanda ihop allt med fingrarna till en “smuldeg”. Addera mjölkblandningen
och blanda ytterligare. Fördela smeten jämnt i stekpannan över karamellen och toppa
med bananerna som du delat på längden.

Baka i mitten av ugnen 35-40 minuter tills kakan har satt sig och är gyllenbrun.
Får den inte färg sätt på grillfunktionen sista 5 minuterna.
Låt kakan svalna helt. Ringla över kolasåsen och kokosmjölken du sparat och servera

Utskriven 2021-08-04 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kokos-karamell-och-banankaka/

Skriv en kommentar om Kokos-, karamell- och banankaka

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig