Klassiska kolasnittarna bakade med vårt ölandsvetemjöl.

Ingredienser
Smör, saltat100 g
Vaniljsocker1 tsk
Sirap1 msk
Bakpulver1 tsk
Ölandsvetemjöl, siktatca 200 g
Så gör du

Vispa rumstempererat smör, vaniljsocker och socker poröst. Tillsätt sirap och vispa slätt. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg. Gör korvar av degen, tjocka som ca två tummar och lägg på bakplåtspapper. Tryck korvarna platt med en gaffel. Grädda ca 12-15 min i 175 C gyllene brun. Efter gräddningen skär du kakorna snett så att de får den typiska formen.

Tips: Tillsätter du mer sirap blir kakorna segare och då behövs även lite mer mjöl. Väljer du en annan mjölsort kan du behöva justera mjölmängden. Rätt mängd har du när det är lätt att arbeta ihop degen och lätt att göra en rulle. Är det mycket varmt i köket kan du behöva kyla ner degen en stund.

Ingredienser

 
Smör, saltat100 g
Vaniljsocker1 tsk
Sirap1 msk
Bakpulver1 tsk
Ölandsvetemjöl, siktatca 200 g

Så gör du

Vispa rumstempererat smör, vaniljsocker och socker poröst. Tillsätt sirap och vispa slätt. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg. Gör korvar av degen, tjocka som ca två tummar och lägg på bakplåtspapper. Tryck korvarna platt med en gaffel. Grädda ca 12-15 min i 175 C gyllene brun. Efter gräddningen skär du kakorna snett så att de får den typiska formen.

Tips: Tillsätter du mer sirap blir kakorna segare och då behövs även lite mer mjöl. Väljer du en annan mjölsort kan du behöva justera mjölmängden. Rätt mängd har du när det är lätt att arbeta ihop degen och lätt att göra en rulle. Är det mycket varmt i köket kan du behöva kyla ner degen en stund.

Utskriven 2021-12-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kolasnittar/

Skriv en kommentar om kolasnittar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig