Kimchi fried rice med broccoli, gröna ärtor, äggula och friterad schalottenlök

Ingredienser
Parboiled ris2 port
Vitlök1 klyfta
Schalottenlök1 st
Broccoli/broccolini1 st / 4 stjälkar
Salladslök1 stjälk
Gröna ärtor1 dl
Kimchi1 dl
Sesamolja1 msk
Olja2 msk
Soja1 msk
Lime0,5 st
Äggula2 st
Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs vitlök och halva schalottenlöken 1–2 minuter i olja på medelhög värme. Tillsätt det kokta riset och stek tills det börjar få lite färg.

Hacka broccolin och salladslöken. Tillsätt ärtor, broccoli, salladslök, kimchi och sesamolja till riset. Stek ytterligare 3–4 minuter på hög värme och smaka av med soja och lime. Servera genast och toppa med en äggula.

 

Tips! Fritera den andra halvan av schalottenlöken. Skiva löken i tunna ringar. Värm olja i en kastrull till cirka 160 grader. Lägg i löken och låt fritera tills den är gyllenbrun. Ta upp löken och låt den rinna av på ett papper.

Ingredienser

 
Parboiled ris2 port
Vitlök1 klyfta
Schalottenlök1 st
Broccoli/broccolini1 st / 4 stjälkar
Salladslök1 stjälk
Gröna ärtor1 dl
Kimchi1 dl
Sesamolja1 msk
Olja2 msk
Soja1 msk
Lime0,5 st
Äggula2 st

Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs vitlök och halva schalottenlöken 1–2 minuter i olja på medelhög värme. Tillsätt det kokta riset och stek tills det börjar få lite färg.

Hacka broccolin och salladslöken. Tillsätt ärtor, broccoli, salladslök, kimchi och sesamolja till riset. Stek ytterligare 3–4 minuter på hög värme och smaka av med soja och lime. Servera genast och toppa med en äggula.

 

Tips! Fritera den andra halvan av schalottenlöken. Skiva löken i tunna ringar. Värm olja i en kastrull till cirka 160 grader. Lägg i löken och låt fritera tills den är gyllenbrun. Ta upp löken och låt den rinna av på ett papper.

Utskriven 2021-05-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/koreansk-rispytt/

Kommentarsfunktionen är avstängd.