En annorlunda dipsås som gratineras och serveras varm. Bitar av surdegsbröd doppas direkt i formen. I receptet ingår små vita bönor, men det går lika bra att använda stora vita bönor om du föredrar det.

Ingredienser
Gul lök (hackad)1, 5 dl
Vitlök2 klyftor
Olivolja Riserva1msk + 1 msk
Spenat (färsk eller fryst)250 g
Små vita bönor1 burk (3 dl)
Solroskärnor1/2 dl
Mjölk1,5 dl
Citronsaft1/2 msk
Salt och peppar
ChilipulverEn nypa
Kronärtskocka på burk2 dl
Så gör du

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt spenaten och fräs i ytterligare någon minut.

Skölj bönorna och mixa dem med solroskärnor, mjölk, citronsaft, salt, peppar och chili till en slät kräm. Skiva sen kronärtskockorna och rör ner dem i krämen tillsammans med spenatfräset. Häll över allt i en smord form. Ringla över 1 msk olivolja och grädda i 15-20 minuter tills ytan får en fin färg.

Ingredienser

 
Gul lök (hackad)1, 5 dl
Vitlök2 klyftor
Olivolja Riserva1msk + 1 msk
Spenat (färsk eller fryst)250 g
Små vita bönor1 burk (3 dl)
Solroskärnor1/2 dl
Mjölk1,5 dl
Citronsaft1/2 msk
Salt och peppar
ChilipulverEn nypa
Kronärtskocka på burk2 dl

Så gör du

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt spenaten och fräs i ytterligare någon minut.

Skölj bönorna och mixa dem med solroskärnor, mjölk, citronsaft, salt, peppar och chili till en slät kräm. Skiva sen kronärtskockorna och rör ner dem i krämen tillsammans med spenatfräset. Häll över allt i en smord form. Ringla över 1 msk olivolja och grädda i 15-20 minuter tills ytan får en fin färg.

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kramig-spenat-och-kronartskocksrora/

Skriv en kommentar om Krämig spenat och kronärtskocksröra

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig