Ett enkelt och gott tilltugg som passar bra på buffén, som drinktilltugg eller som en enkel förrätt när gäster väntar på huvudrätten. Eller varför inte låta basilikakrämen smälta ner över en bit grillad fisk och ugnsrostade tomater?
- Ingredienser
Bondbröd (eller annat bröd) 1/2 limpa Vitlök 1 klyfta Olivolja Classico 2 msk Färskost 200 g Olivolja Basilicum 3/4 dl Salt - Så gör du
Skär brödet i avlånga stavar/skivor och gnid in dem en delad vitlöksklyfta. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 225 grader tills bröden blir krispiga och får fin färg.
Lägg färskosten i en skål och vispa den mjuk med elvisp. (Elvispen behövs, utan den går det inte att få ihop färskosten med oljan.) Tillsätt Olivolja Basilicum och smaka av med salt.
Servera basilikakrämen i en vacker skål tillsammans med brödstavarna eller bre krämen på bröden och toppa med ett basilikablad!
Ingredienser | |
Bondbröd (eller annat bröd) | 1/2 limpa |
Vitlök | 1 klyfta |
Olivolja Classico | 2 msk |
Färskost | 200 g |
Olivolja Basilicum | 3/4 dl |
Salt |
Så gör du
Skär brödet i avlånga stavar/skivor och gnid in dem en delad vitlöksklyfta. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 225 grader tills bröden blir krispiga och får fin färg.
Lägg färskosten i en skål och vispa den mjuk med elvisp. (Elvispen behövs, utan den går det inte att få ihop färskosten med oljan.) Tillsätt Olivolja Basilicum och smaka av med salt.
Servera basilikakrämen i en vacker skål tillsammans med brödstavarna eller bre krämen på bröden och toppa med ett basilikablad!