Ett enkelt och gott tilltugg som passar bra på buffén, som drinktilltugg eller som en enkel förrätt när gäster väntar på huvudrätten. Eller varför inte låta basilikakrämen smälta ner över en bit grillad fisk och ugnsrostade tomater?

Ingredienser
Bondbröd (eller annat bröd)1/2 limpa
Vitlök1 klyfta
Olivolja Classico2 msk
Färskost200 g
Olivolja Basilicum3/4 dl
Salt
Så gör du

Skär brödet i avlånga stavar/skivor och gnid in dem en delad vitlöksklyfta. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 225 grader tills bröden blir krispiga och får fin färg.

Lägg färskosten i en skål och vispa den mjuk med elvisp. (Elvispen behövs, utan den går det inte att få ihop färskosten med oljan.) Tillsätt Olivolja Basilicum och smaka av med salt.

Servera basilikakrämen i en vacker skål tillsammans med brödstavarna eller bre krämen på bröden och toppa med ett basilikablad!

Ingredienser

 
Bondbröd (eller annat bröd)1/2 limpa
Vitlök1 klyfta
Olivolja Classico2 msk
Färskost200 g
Olivolja Basilicum3/4 dl
Salt

Så gör du

Skär brödet i avlånga stavar/skivor och gnid in dem en delad vitlöksklyfta. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 225 grader tills bröden blir krispiga och får fin färg.

Lägg färskosten i en skål och vispa den mjuk med elvisp. (Elvispen behövs, utan den går det inte att få ihop färskosten med oljan.) Tillsätt Olivolja Basilicum och smaka av med salt.

Servera basilikakrämen i en vacker skål tillsammans med brödstavarna eller bre krämen på bröden och toppa med ett basilikablad!

Utskriven 2019-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/krispiga-brodstavar-med-basilikakram/

Skriv en kommentar om Krispiga brödstavar med basilikacrème

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig