Lättgjord lasagne som går utmärkt att variera efter smak. Istället för gorgonzola kan du till exempel använda ädelost eller någon annan favoritost!

 

Ingredienser
Spenat, fryst400 g
Valnötter200 g
Schalottenlök2 st
Vitlök2 klyftor
Smörtill stekning
Färskost300 g
Gorgonzola200 g
Salt
Peppar
Lasagneplattorca 200 g
Parmesanost150 g
Så gör du

Sätt ungen på 200 grader. Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Låt svalna och hacka grovt. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör ett par minuter. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare en stund tills all vätska kokat bort. Tillsätt färskost och gorgonzola och låt smälta in. Tillsätt sedan valnötterna och smaka av med salt och peppar.

Varva spenat- och ostsås med lasagneplattor i en avlång brödform. Börja och avsluta med såsen. Riv över parmesanosten på toppen. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills pastan är mjuk och parmesanosten fått fin färg.

Ingredienser

 
Spenat, fryst400 g
Valnötter200 g
Schalottenlök2 st
Vitlök2 klyftor
Smörtill stekning
Färskost300 g
Gorgonzola200 g
Salt
Peppar
Lasagneplattorca 200 g
Parmesanost150 g

Så gör du

Sätt ungen på 200 grader. Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Låt svalna och hacka grovt. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör ett par minuter. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare en stund tills all vätska kokat bort. Tillsätt färskost och gorgonzola och låt smälta in. Tillsätt sedan valnötterna och smaka av med salt och peppar.

Varva spenat- och ostsås med lasagneplattor i en avlång brödform. Börja och avsluta med såsen. Riv över parmesanosten på toppen. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills pastan är mjuk och parmesanosten fått fin färg.

Utskriven 2019-07-17 från: http://www.saltakvarn.se/recept/lasagne-med-gorgonzola-spenat-och-valnotter/

    • Hej Susan! Ostsåsen är spenat, färskost och gorgonzola-blandningen. Parmesanosten har du på toppen av lasagnen.

      Svara

Skriv en kommentar om Lasagne med gorgonzola, spenat och valnötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig