4 portioner

En smakrik soppa där sötpotatisens och kokosmjölkens sötma möter stinget från chilin.

Ingredienser
Gul lök1
Vitlök1 klyfta
Sötpotatis400 g
Chili, färsken halv
Olivolja Classico1 msk
Grönsaksbuljong1 tärning
Krossade tomater1 burk
Kokosmjölk4 dl
Vatten5 dl
Röda linser1,5 dl
Rostade cashewnötter2 dl
Koriander1/2 kruka
Svarta sesamfrö1/2 dl
Så gör du

Hacka lök och vitlök grovt. Skala och dela ner sötpotatisen i centimeterstora bitar. Finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, sötpotatis, chili och buljongtärning. Fräs tills löken är glansig. Häll på de krossade tomaterna, kokosmjölk och vatten och låt koka tills sötpotatisen är mjuk, ca 10 minuter.

Mixa soppan slät, häll i röda linser och låt koka i ytterligare 10 minuter på svag värme. Späd med vatten till önskad konsistens.

Hacka cashewnötter och koriander grovt. Servera soppan tillsammans med nötter, koriander och svarta sesamfrön.

Tips! Blir det sötpotatis över kan du göra chips – skriva sötpotatisen tunt och fördela på en oljad plåt. Strö över salt och grädda på 150 grader i 20-30 minuter.

Ingredienser

 
Gul lök1
Vitlök1 klyfta
Sötpotatis400 g
Chili, färsken halv
Olivolja Classico1 msk
Grönsaksbuljong1 tärning
Krossade tomater1 burk
Kokosmjölk4 dl
Vatten5 dl
Röda linser1,5 dl
Rostade cashewnötter2 dl
Koriander1/2 kruka
Svarta sesamfrö1/2 dl

Så gör du

Hacka lök och vitlök grovt. Skala och dela ner sötpotatisen i centimeterstora bitar. Finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, sötpotatis, chili och buljongtärning. Fräs tills löken är glansig. Häll på de krossade tomaterna, kokosmjölk och vatten och låt koka tills sötpotatisen är mjuk, ca 10 minuter.

Mixa soppan slät, häll i röda linser och låt koka i ytterligare 10 minuter på svag värme. Späd med vatten till önskad konsistens.

Hacka cashewnötter och koriander grovt. Servera soppan tillsammans med nötter, koriander och svarta sesamfrön.

Tips! Blir det sötpotatis över kan du göra chips – skriva sötpotatisen tunt och fördela på en oljad plåt. Strö över salt och grädda på 150 grader i 20-30 minuter.

Utskriven 2019-04-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/linssoppa-med-sotpotatis-toppad-med-cashew-och-koriander/

  1. Hejsan!
    Jag skulle önska att era trevliga recept fanns även som utskriftsvänligt format, med tex en skrivarsymbol.

    Svara
    • Hej Ellinor! Recepten är faktiskt utskriftsvänliga, det är bara själva skrivarsymbolen som saknas. Men om du väljer utskrift i din egen webbläsares rubriker blir utskriften fin.

      Svara

Skriv en kommentar om Linssoppa med sötpotatis toppad med cashew och koriander

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig