4 portioner
En smakrik soppa där sötpotatisens och kokosmjölkens sötma möter stinget från chilin.
- Ingredienser
Gul lök 1 Vitlök 1 klyfta Sötpotatis 400 g Chili, färsk en halv Olivolja Classico 1 msk Grönsaksbuljong 1 tärning Krossade tomater 1 burk Kokosmjölk 4 dl Vatten 5 dl Röda linser 1,5 dl Rostade cashewnötter 2 dl Koriander 1/2 kruka Svarta sesamfrö 1/2 dl - Så gör du
Hacka lök och vitlök grovt. Skala och dela ner sötpotatisen i centimeterstora bitar. Finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, sötpotatis, chili och buljongtärning. Fräs tills löken är glansig. Häll på de krossade tomaterna, kokosmjölk och vatten och låt koka tills sötpotatisen är mjuk, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät, häll i röda linser och låt koka i ytterligare 10 minuter på svag värme. Späd med vatten till önskad konsistens.
Hacka cashewnötter och koriander grovt. Servera soppan tillsammans med nötter, koriander och svarta sesamfrön.
Tips! Blir det sötpotatis över kan du göra chips – skriva sötpotatisen tunt och fördela på en oljad plåt. Strö över salt och grädda på 150 grader i 20-30 minuter.
Ingredienser | |
Gul lök | 1 |
Vitlök | 1 klyfta |
Sötpotatis | 400 g |
Chili, färsk | en halv |
Olivolja Classico | 1 msk |
Grönsaksbuljong | 1 tärning |
Krossade tomater | 1 burk |
Kokosmjölk | 4 dl |
Vatten | 5 dl |
Röda linser | 1,5 dl |
Rostade cashewnötter | 2 dl |
Koriander | 1/2 kruka |
Svarta sesamfrö | 1/2 dl |
Så gör du
Hacka lök och vitlök grovt. Skala och dela ner sötpotatisen i centimeterstora bitar. Finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, sötpotatis, chili och buljongtärning. Fräs tills löken är glansig. Häll på de krossade tomaterna, kokosmjölk och vatten och låt koka tills sötpotatisen är mjuk, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät, häll i röda linser och låt koka i ytterligare 10 minuter på svag värme. Späd med vatten till önskad konsistens.
Hacka cashewnötter och koriander grovt. Servera soppan tillsammans med nötter, koriander och svarta sesamfrön.
Tips! Blir det sötpotatis över kan du göra chips – skriva sötpotatisen tunt och fördela på en oljad plåt. Strö över salt och grädda på 150 grader i 20-30 minuter.
En jättegod soppa. Vi toppade med kikärtor och pressade lite citron över vid servering. Det passade bra.
Vad roligt att ni gillar den! 🙂
Hejsan!
Jag skulle önska att era trevliga recept fanns även som utskriftsvänligt format, med tex en skrivarsymbol.
Hej Ellinor! Recepten är faktiskt utskriftsvänliga, det är bara själva skrivarsymbolen som saknas. Men om du väljer utskrift i din egen webbläsares rubriker blir utskriften fin.
Aha, det funkade ju bra, men inte så lätt att veta!
Nej jag vet. Vi borde ha en ikon. 🙂
Väldigt god och mild i smaken. Fantastisk färg!
Vad roligt att höra Katarina! 🙂
God
Roligt att du tycker det Majsan!