4 portioner

Kokt svart ris som rostas i ugnen blir lite segt och krispigt, en riktig delikatess! Det här receptet är jättebra om du har fått ris över men det går också bra att koka nytt och låta det svalna något innan du blandar det med grönsaker och fetaost på ugnsplåten. Som pricken över i kokar du en glaze av vår vita balsamico och häller över rätten när den kommer ut från ugnen.

Ingredienser
Svart ris2,5 dl
Vatten 5-6 dl
Grönsaksbuljong1 st
Gröna linser, kokta2 burkar
Pumpa eller sötpotatis500 g
Fetaost150 gram
Svartkål100 g
Olivolja Riserva4 msk
Salvia10-12 blad
Salt och peppar
Balsamico bianco1 flaska
Färsk persilja
Så gör du

Koka det svarta riset enligt instruktionen på förpackningen men lägg med en buljongtärning i kokvattnet. Låt riset svalna helt eller delvis. Häll av och skölj linserna. Skär pumpan och fetaosten i kuber. Hacka svartkålen i strimlor.

Värm ugnen till 200 grader.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Blanda ihop riset med linserna, pumpa, grönkål, olivolja, salvia, salt, peppar och fetaost. Lägg ut allt i ett tunt lager och grädda i 30 minuter tills pumpan är mjuk och riset blir lite krispigt.

Koka under tiden ihop en glaze; koka balsamico i en kastrull tills den reducerat till halva mängden och blivit tjockflytande.

Ta ut plåten ur ugnen och häll över glazen. Toppa med persilja.

 

Ingredienser

 
Svart ris2,5 dl
Vatten 5-6 dl
Grönsaksbuljong1 st
Gröna linser, kokta2 burkar
Pumpa eller sötpotatis500 g
Fetaost150 gram
Svartkål100 g
Olivolja Riserva4 msk
Salvia10-12 blad
Salt och peppar
Balsamico bianco1 flaska
Färsk persilja

Så gör du

Koka det svarta riset enligt instruktionen på förpackningen men lägg med en buljongtärning i kokvattnet. Låt riset svalna helt eller delvis. Häll av och skölj linserna. Skär pumpan och fetaosten i kuber. Hacka svartkålen i strimlor.

Värm ugnen till 200 grader.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Blanda ihop riset med linserna, pumpa, grönkål, olivolja, salvia, salt, peppar och fetaost. Lägg ut allt i ett tunt lager och grädda i 30 minuter tills pumpan är mjuk och riset blir lite krispigt.

Koka under tiden ihop en glaze; koka balsamico i en kastrull tills den reducerat till halva mängden och blivit tjockflytande.

Ta ut plåten ur ugnen och häll över glazen. Toppa med persilja.

 

Utskriven 2018-12-10 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ljummen-sallad-med-pumpa-och-svart-ris/

Skriv en kommentar om Ljummen sallad med pumpa och svart ris

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig