4 portioner En sallad full av vårsmak och vackra färger! Passar utmärkt på en buffé men också som tillbehör till en bit grillad eller ugnsbakad fisk. Tänk på att det svarta riset lätt färgar av sig på grönsaker och ägg, så arrangera salladen med viss försiktighet.

Ingredienser
Svart ris - Venere3 dl
Vitlök2 klyftor
Äggulor2 st
Solrosolja1,5 -2 dl
Citron, rivet skal och saft1 st
Ägg4 st
Sparris250 g
Vårlök eller salladslök1 knippe
Vitlök1 klyfta
Olivolja Riserva3 msk
Balsamico Bianco1 msk
Rostad mandel100 g
Ärtskott200 g
Salt och svartpeppar
Så gör du

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tänk på att inte salta förrän i slutet av koktiden, annars kan det vara svårt att få riskornen mjuka och goda.

Finhacka eller riv 2 vitlöksklyftor till aiolin och lägg i en skål. Tillsätt 2 äggulor och vispa ner solrosoljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i 4 ägg och låt dem koka i 6 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem.

Dela sparrisen i bitar, strimla vårlöken och finhacka vitlöken.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs sparrisen ett par minuter tills den får lite färg och mjuknar något. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Slå över balsamvinägern och låt allt koka upp.  Smaka av med salt och peppar.

Hacka mandeln grovt. Lägg upp riset på ett vackert fat, dekorera med ärtskott och sparrisfräset. Bryt äggen i vackra bitar och toppa salladen med dem. Strö över rostade mandlar och klicka på citronaiolin.

Ingredienser

 
Svart ris - Venere3 dl
Vitlök2 klyftor
Äggulor2 st
Solrosolja1,5 -2 dl
Citron, rivet skal och saft1 st
Ägg4 st
Sparris250 g
Vårlök eller salladslök1 knippe
Vitlök1 klyfta
Olivolja Riserva3 msk
Balsamico Bianco1 msk
Rostad mandel100 g
Ärtskott200 g
Salt och svartpeppar

Så gör du

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tänk på att inte salta förrän i slutet av koktiden, annars kan det vara svårt att få riskornen mjuka och goda.

Finhacka eller riv 2 vitlöksklyftor till aiolin och lägg i en skål. Tillsätt 2 äggulor och vispa ner solrosoljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i 4 ägg och låt dem koka i 6 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem.

Dela sparrisen i bitar, strimla vårlöken och finhacka vitlöken.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs sparrisen ett par minuter tills den får lite färg och mjuknar något. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Slå över balsamvinägern och låt allt koka upp.  Smaka av med salt och peppar.

Hacka mandeln grovt. Lägg upp riset på ett vackert fat, dekorera med ärtskott och sparrisfräset. Bryt äggen i vackra bitar och toppa salladen med dem. Strö över rostade mandlar och klicka på citronaiolin.

Utskriven 2019-07-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ljummen-sallad-med-svart-ris-sparris-agg-och-citronaioli/

Skriv en kommentar om Ljummen sallad med svart ris, sparris, ägg och citronaioli

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig