4 portioner

En härlig sallad med många olika smaker. Som dressing används oljan och safterna från de ugnsbakade rödbetorna vilket ger en god och fyllig smak. Chèvren kan bytas ut mot t ex fetaost, ädelost eller stekt halloumi.

Ingredienser
Rött ris2 dl
Röd knipplök2 st
Rödbetor5 st
Vitlök2 klyftor
Färsk timjan1 knippe
Olivolja Classico1/2 dl
Pumpakärnor1 dl
Blandade salladsblad70 g
Chèvre200 g
Crema di balsamico
Salt och peppar
Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skölj knipplöken. Skala rödbetorna, knipplöken och vitlöken. Skär rödbetorna och den röda delen på löken i grova bitar. Finhacka vitlöken. Strimla blasten på knipplöken. Repa timjanbladen från kvistarna.

Fördela rödbetor, den röda delen av knipplöken, vitlöken och timjan i en ugnsfast form (spara lökblasten till senare). Ringla över olivolja och salta och peppra ordentligt. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rödbetorna mjuknat och fått fin färg.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg och börjar ”knäppa”. För över på en tallrik.

Skölj salladen och smula osten.

Blanda samman det varma riset, rödbetor och lök, pumpakärnor, sallad, lökblast samt spadet som bildats i ugnsformen i en skål. Toppa med chèvre och smaka av med crema di balsamico, salt och peppar.

 

Ingredienser

 
Rött ris2 dl
Röd knipplök2 st
Rödbetor5 st
Vitlök2 klyftor
Färsk timjan1 knippe
Olivolja Classico1/2 dl
Pumpakärnor1 dl
Blandade salladsblad70 g
Chèvre200 g
Crema di balsamico
Salt och peppar

Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skölj knipplöken. Skala rödbetorna, knipplöken och vitlöken. Skär rödbetorna och den röda delen på löken i grova bitar. Finhacka vitlöken. Strimla blasten på knipplöken. Repa timjanbladen från kvistarna.

Fördela rödbetor, den röda delen av knipplöken, vitlöken och timjan i en ugnsfast form (spara lökblasten till senare). Ringla över olivolja och salta och peppra ordentligt. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rödbetorna mjuknat och fått fin färg.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg och börjar ”knäppa”. För över på en tallrik.

Skölj salladen och smula osten.

Blanda samman det varma riset, rödbetor och lök, pumpakärnor, sallad, lökblast samt spadet som bildats i ugnsformen i en skål. Toppa med chèvre och smaka av med crema di balsamico, salt och peppar.

 

Utskriven 2020-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ljummen-sallad-pa-rott-ris-med-rodbetor-och-chevre/

Skriv en kommentar om Ljummen sallad på rött ris med rödbetor och chèvre

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig