4 portioner
En härlig sallad med många olika smaker. Som dressing används oljan och safterna från de ugnsbakade rödbetorna vilket ger en god och fyllig smak. Chèvren kan bytas ut mot t ex fetaost, ädelost eller stekt halloumi.
- Ingredienser
Rött ris 2 dl Röd knipplök 2 st Rödbetor 5 st Vitlök 2 klyftor Färsk timjan 1 knippe Olivolja Classico 1/2 dl Pumpakärnor 1 dl Blandade salladsblad 70 g Chèvre 200 g Crema di balsamico Salt och peppar - Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj knipplöken. Skala rödbetorna, knipplöken och vitlöken. Skär rödbetorna och den röda delen på löken i grova bitar. Finhacka vitlöken. Strimla blasten på knipplöken. Repa timjanbladen från kvistarna.
Fördela rödbetor, den röda delen av knipplöken, vitlöken och timjan i en ugnsfast form (spara lökblasten till senare). Ringla över olivolja och salta och peppra ordentligt. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rödbetorna mjuknat och fått fin färg.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg och börjar ”knäppa”. För över på en tallrik.
Skölj salladen och smula osten.
Blanda samman det varma riset, rödbetor och lök, pumpakärnor, sallad, lökblast samt spadet som bildats i ugnsformen i en skål. Toppa med chèvre och smaka av med crema di balsamico, salt och peppar.
Ingredienser | |
Rött ris | 2 dl |
Röd knipplök | 2 st |
Rödbetor | 5 st |
Vitlök | 2 klyftor |
Färsk timjan | 1 knippe |
Olivolja Classico | 1/2 dl |
Pumpakärnor | 1 dl |
Blandade salladsblad | 70 g |
Chèvre | 200 g |
Crema di balsamico | |
Salt och peppar |
Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj knipplöken. Skala rödbetorna, knipplöken och vitlöken. Skär rödbetorna och den röda delen på löken i grova bitar. Finhacka vitlöken. Strimla blasten på knipplöken. Repa timjanbladen från kvistarna.
Fördela rödbetor, den röda delen av knipplöken, vitlöken och timjan i en ugnsfast form (spara lökblasten till senare). Ringla över olivolja och salta och peppra ordentligt. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rödbetorna mjuknat och fått fin färg.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg och börjar ”knäppa”. För över på en tallrik.
Skölj salladen och smula osten.
Blanda samman det varma riset, rödbetor och lök, pumpakärnor, sallad, lökblast samt spadet som bildats i ugnsformen i en skål. Toppa med chèvre och smaka av med crema di balsamico, salt och peppar.