4 portioner

Det här är ett bra sätt att ta tillvara på bröd som har blivit lite torrt. Riddarna smakar gott som en lyxigare helgfrukost eller brunchrätt och smaksättningen och tillbehören går att variera efter säsong. På vintern är det till exempel gott att doppa riddarna i kanel och socker och servera dem tillsammans med smörstekta äpplen.

Ingredienser
Ägg2 st
Mjölk eller vispgrädde1 dl
Socker1 msk + 1 dl
Anis-Fikonbröd8 skivor
Kardemumma, malen1/2 tsk
Hasselnötter50 g
Vispgrädde2 dl
Smör4 msk
Jordgubbar och hallon500 g
Så gör du

Vispa ihop äggen med mjölken eller grädden och 1 msk socker med hjälp av en gaffel i en djup tallrik.

Kantskär brödet och skär det i fina stavar eller fyrkanter.

Blanda ihop 1 dl socker med kardemumma på en tallrik. Grovhacka hasselnötterna och vispa grädden.

Doppa brödbitarna i äggsmeten och stek dem i smör några minuter tills de blir gyllenbruna. Doppa dem därefter i socker- och kardemummablandningen.

Servera de nystekta riddarna tillsammans med den vispade grädden, hasselnötterna och bären.

Ingredienser

 
Ägg2 st
Mjölk eller vispgrädde1 dl
Socker1 msk + 1 dl
Anis-Fikonbröd8 skivor
Kardemumma, malen1/2 tsk
Hasselnötter50 g
Vispgrädde2 dl
Smör4 msk
Jordgubbar och hallon500 g

Så gör du

Vispa ihop äggen med mjölken eller grädden och 1 msk socker med hjälp av en gaffel i en djup tallrik.

Kantskär brödet och skär det i fina stavar eller fyrkanter.

Blanda ihop 1 dl socker med kardemumma på en tallrik. Grovhacka hasselnötterna och vispa grädden.

Doppa brödbitarna i äggsmeten och stek dem i smör några minuter tills de blir gyllenbruna. Doppa dem därefter i socker- och kardemummablandningen.

Servera de nystekta riddarna tillsammans med den vispade grädden, hasselnötterna och bären.

Utskriven 2019-11-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/lyxiga-riddare-med-sommarbar-och-gradde/

Skriv en kommentar om Lyxiga riddare med bär och grädde

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig