30 st

Den ser ut som en liten köttbulle men är helt vegetarisk. Mandelbullarna kokas först en stund i buljong innan de steks i smör.

Ingredienser
Mandel100 g
Gul lök2 msk
Vitlök1 klyfta
Riven ost1,5 dl
Ströbröd1,5 dl
Salt1 tsk
Svartpeppar1 krm
Kryddpeppar, malen1 tsk
Ägg3 st
Vatten
Vatten1 liter
Grönsaksbuljong2 tärningar
Smör till stekning
Så gör du

Mixa mandlarna till ett grovt mjöl. Riv lök och vitlök grovt. Rör ihop mandelmjölet, riven ost, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar, kryddpeppar och ägg. Tillför vatten till en fast smet. Rulla ca 30 små bollar av smeten, de sväller under tillagningen.

Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollar och låt dem småkoka i 6
minuter. Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på papper.

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek bullarna gyllene.

Ingredienser

 
Mandel100 g
Gul lök2 msk
Vitlök1 klyfta
Riven ost1,5 dl
Ströbröd1,5 dl
Salt1 tsk
Svartpeppar1 krm
Kryddpeppar, malen1 tsk
Ägg3 st
Vatten
Vatten1 liter
Grönsaksbuljong2 tärningar
Smör till stekning

Så gör du

Mixa mandlarna till ett grovt mjöl. Riv lök och vitlök grovt. Rör ihop mandelmjölet, riven ost, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar, kryddpeppar och ägg. Tillför vatten till en fast smet. Rulla ca 30 små bollar av smeten, de sväller under tillagningen.

Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollar och låt dem småkoka i 6
minuter. Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på papper.

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek bullarna gyllene.

Utskriven 2019-07-16 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mandelbullar/

Skriv en kommentar om Mandelbullar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig