30 st
Den ser ut som en liten köttbulle men är helt vegetarisk. Mandelbullarna kokas först en stund i buljong innan de steks i smör.
- Ingredienser
Mandel 100 g Gul lök 2 msk Vitlök 1 klyfta Riven ost 1,5 dl Ströbröd 1,5 dl Salt 1 tsk Svartpeppar 1 krm Kryddpeppar, malen 1 tsk Ägg 3 st Vatten Vatten 1 liter Grönsaksbuljong 2 tärningar Smör till stekning - Så gör du
Mixa mandlarna till ett grovt mjöl. Riv lök och vitlök grovt. Rör ihop mandelmjölet, riven ost, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar, kryddpeppar och ägg. Tillför vatten till en fast smet. Rulla ca 30 små bollar av smeten, de sväller under tillagningen.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollar och låt dem småkoka i 6 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på papper.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek bullarna gyllene.
Ingredienser | |
Mandel | 100 g |
Gul lök | 2 msk |
Vitlök | 1 klyfta |
Riven ost | 1,5 dl |
Ströbröd | 1,5 dl |
Salt | 1 tsk |
Svartpeppar | 1 krm |
Kryddpeppar, malen | 1 tsk |
Ägg | 3 st |
Vatten | |
Vatten | 1 liter |
Grönsaksbuljong | 2 tärningar |
Smör till stekning |
Så gör du
Mixa mandlarna till ett grovt mjöl. Riv lök och vitlök grovt. Rör ihop mandelmjölet, riven ost, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar, kryddpeppar och ägg. Tillför vatten till en fast smet. Rulla ca 30 små bollar av smeten, de sväller under tillagningen.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollar och låt dem småkoka i 6 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på papper.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek bullarna gyllene.
Kan man byta ut mandlar mot något annat? Förslag på vad i så fall?
Hej! Du kan byta mot olika nötter eller rostade pumpakärnor. 🙂
Hej! Funkar det med glutenfritt ströbröd?
Det går alldeles utmärkt.
Ska testas
Hoppas att du gillar dem! 🙂
Favorit sedan många år. Tipsar alla! Måste på julbordet numera och i år även midsommar
Roligt Marianne!