18-20 st
Knapriga och smakrika pepparkakor med sting. Mandelpepparkakorna går dessutom riktigt fort att baka. Pepparkaksdegen kan förvaras som en rulle i kylskåpet och när du vill ha nybakade pepparkakor skär du bara upp några kakor och gräddar av i ugnen.
- Ingredienser
Smör 100 g Rårörsocker 1 dl Mandlar, grovhackade 3/4 dl Ölandsvetemjöl siktat 2 dl Salt 1/2 krm Bikarbonat 1/2 tsk Kanel, malen 1 tsk Ingefära, malen 1 1/2 tsk Kryddnejlika, malen 1/2 krm Svartpeppar, malen 1/2 krm - Så gör du
Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret och låt det smälta med. Rör sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är ca 5 cm tjock. Skär tunna kakor (3-4 mm tjocka), forma till dem med fingrarna och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 8-10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.
Ingredienser | |
Smör | 100 g |
Rårörsocker | 1 dl |
Mandlar, grovhackade | 3/4 dl |
Ölandsvetemjöl siktat | 2 dl |
Salt | 1/2 krm |
Bikarbonat | 1/2 tsk |
Kanel, malen | 1 tsk |
Ingefära, malen | 1 1/2 tsk |
Kryddnejlika, malen | 1/2 krm |
Svartpeppar, malen | 1/2 krm |
Så gör du
Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret och låt det smälta med. Rör sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är ca 5 cm tjock. Skär tunna kakor (3-4 mm tjocka), forma till dem med fingrarna och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 8-10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.