18-20 st

Knapriga och smakrika pepparkakor med sting. Mandelpepparkakorna går dessutom riktigt fort att baka. Pepparkaksdegen kan förvaras som en rulle i kylskåpet och när du vill ha nybakade pepparkakor skär du bara upp några kakor och gräddar av i ugnen.

Ingredienser
Smör100 g
Rårörsocker1 dl
Mandlar, grovhackade3/4 dl
Ölandsvetemjöl siktat2 dl
Salt1/2 krm
Bikarbonat1/2 tsk
Kanel, malen1 tsk
Ingefära, malen1 1/2 tsk
Kryddnejlika, malen1/2 krm
Svartpeppar, malen1/2 krm
Så gör du

Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret och låt det smälta med. Rör sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är ca 5 cm tjock. Skär tunna kakor (3-4 mm tjocka), forma till dem med fingrarna och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 8-10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.

 

 

Ingredienser

 
Smör100 g
Rårörsocker1 dl
Mandlar, grovhackade3/4 dl
Ölandsvetemjöl siktat2 dl
Salt1/2 krm
Bikarbonat1/2 tsk
Kanel, malen1 tsk
Ingefära, malen1 1/2 tsk
Kryddnejlika, malen1/2 krm
Svartpeppar, malen1/2 krm

Så gör du

Smält smöret i en kastrull. Häll i sockret och låt det smälta med. Rör sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är ca 5 cm tjock. Skär tunna kakor (3-4 mm tjocka), forma till dem med fingrarna och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 8-10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.

 

 

Utskriven 2019-11-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mandelpepparkakor/

Kommentarsfunktionen är avstängd.