3 portioner
En spännande sallad där citronens syra, det söta från aprikoser och chilins hetta möts i en härlig kombination!
- Ingredienser
Hirs 1 dl Kikärter, kokta 1 burk Olivolja Classico 1 msk Spiskummin 2 tsk Harissa 1/2 tsk Vatten 1 dl Aprikoser, hackade 6 st Citron, det yttersta skalet 1 st Citronsaft 3 msk Olivolja Citron (eller naturell) 3 msk Rödlök, skivad 1 liten Morot, skuren i skivor 1 st Persilja, hackad 1 dl Färsk chili, finhackad 1 st Salt Svartpeppar Pumpakärnor 2 msk - Så gör du
Skölj hirsen noga och koka den sen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna.
Värm upp oljan i en kastrull och fräs försiktigt spiskummin och harissa i några sekunder. Tillsätt kikärterna och låt dem steka med en liten stund. Häll sedan på vattnet och låt allt koka tills vattnet har kokat bort. Vänd ner aprikoserna.
Riv det yttersta skalet och pressa saften från citronen i en skål. Tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i den kokta hirsen, rödlök, morot, persilja, chili och kikärterna. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr panna och strö dem över salladen.
Ingredienser | |
Hirs | 1 dl |
Kikärter, kokta | 1 burk |
Olivolja Classico | 1 msk |
Spiskummin | 2 tsk |
Harissa | 1/2 tsk |
Vatten | 1 dl |
Aprikoser, hackade | 6 st |
Citron, det yttersta skalet | 1 st |
Citronsaft | 3 msk |
Olivolja Citron (eller naturell) | 3 msk |
Rödlök, skivad | 1 liten |
Morot, skuren i skivor | 1 st |
Persilja, hackad | 1 dl |
Färsk chili, finhackad | 1 st |
Salt | |
Svartpeppar | |
Pumpakärnor | 2 msk |
Så gör du
Skölj hirsen noga och koka den sen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna.
Värm upp oljan i en kastrull och fräs försiktigt spiskummin och harissa i några sekunder. Tillsätt kikärterna och låt dem steka med en liten stund. Häll sedan på vattnet och låt allt koka tills vattnet har kokat bort. Vänd ner aprikoserna.
Riv det yttersta skalet och pressa saften från citronen i en skål. Tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i den kokta hirsen, rödlök, morot, persilja, chili och kikärterna. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr panna och strö dem över salladen.
Väldigt god! Gjorde utan harissa eftersom jag inte hade det hemma. Bytte rödlök mot purjolök. Fungerade bra.