3 portioner

En spännande sallad där citronens syra, det söta från aprikoser och chilins hetta möts i en härlig kombination!

Ingredienser
Hirs1 dl
Kikärter, kokta1 burk
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin2 tsk
Harissa 1/2 tsk
Vatten1 dl
Aprikoser, hackade6 st
Citron, det yttersta skalet1 st
Citronsaft3 msk
Olivolja lemon (eller naturell)3 msk
Rödlök, skivad1 liten
Morot, skuren i skivor1 st
Persilja, hackad1 dl
Färsk chili, finhackad1 st
Salt
Svartpeppar
Pumpakärnor2 msk
Så gör du

Skölj hirsen noga och koka den sen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna.

Värm upp oljan i en kastrull och fräs försiktigt spiskummin och harissa i några sekunder. Tillsätt kikärterna och låt dem steka med en liten stund. Häll sedan på vattnet och låt allt koka tills vattnet har kokat bort. Vänd ner aprikoserna.

Riv det yttersta skalet och pressa saften från citronen i en skål. Tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i den kokta hirsen, rödlök, morot, persilja, chili och kikärterna. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr panna och strö dem över salladen.

 

Ingredienser

 
Hirs1 dl
Kikärter, kokta1 burk
Olivolja Classico1 msk
Spiskummin2 tsk
Harissa 1/2 tsk
Vatten1 dl
Aprikoser, hackade6 st
Citron, det yttersta skalet1 st
Citronsaft3 msk
Olivolja lemon (eller naturell)3 msk
Rödlök, skivad1 liten
Morot, skuren i skivor1 st
Persilja, hackad1 dl
Färsk chili, finhackad1 st
Salt
Svartpeppar
Pumpakärnor2 msk

Så gör du

Skölj hirsen noga och koka den sen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna.

Värm upp oljan i en kastrull och fräs försiktigt spiskummin och harissa i några sekunder. Tillsätt kikärterna och låt dem steka med en liten stund. Häll sedan på vattnet och låt allt koka tills vattnet har kokat bort. Vänd ner aprikoserna.

Riv det yttersta skalet och pressa saften från citronen i en skål. Tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i den kokta hirsen, rödlök, morot, persilja, chili och kikärterna. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr panna och strö dem över salladen.

 

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/marockansk-hirsallad/

  1. Väldigt god! Gjorde utan harissa eftersom jag inte hade det hemma. Bytte rödlök mot purjolök. Fungerade bra.

    Svara

Skriv en kommentar om Marockansk hirsallad

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig