Kanske den perfekta lunchen. En matig bowl med svart ris som bas tilsammans med bland annat betor, grönkål och cashewnötter.

Ingredienser
Svart ris4 port
Betor (valfria)500 g
Cashewnötter1,5 dl
Honung1 msk
Grönkål100 g
Sesamfrön2 msk
Fetaost200 g
Mangoldskott200 g
Citron0,5 st
Olivolja, classico
Flingsalt
.
Tahinidressing:
Kokosgrädde1 dl
Japansk soja0,5 dl
Tahini2 msk
Riven ingefära0,5 tsk
Röd chili0,25 st
Vitlök1 klyfta
Lime1 msk
Honung2 msk
Så gör du

Tvätta betorna noga och koka dem hela tills de är mjuka, cirka 40 minuter. Skölj betorna under kallt vatten medan du lossar skalet med händerna. Dela dem i mindre bitar. Spara 1–2 råa betor som du skalar, skivar tunt och “masserar” med salt och pressad citron.Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Rosta nötterna i en panna med 1 tsk olivolja.

När de fått fin färg ringla över honungen och en nypa flingsalt och rosta ytterligare 1 minut. Låt kallna på bakplåtspapper.

Hacka nötterna grovt.

Skölj grönkålen och skaka av vattnet. Hacka den fint, blanda med det svarta riset. Ringla över lite olivolja och salta. Bygg en bowl med ris och grönkål i botten, sesamfrön, smulad fetaost, mangold-skott, kokta och råa betor. Toppa med nötströssel och dressing.

Ingredienser

 
Svart ris4 port
Betor (valfria)500 g
Cashewnötter1,5 dl
Honung1 msk
Grönkål100 g
Sesamfrön2 msk
Fetaost200 g
Mangoldskott200 g
Citron0,5 st
Olivolja, classico
Flingsalt
.
Tahinidressing:
Kokosgrädde1 dl
Japansk soja0,5 dl
Tahini2 msk
Riven ingefära0,5 tsk
Röd chili0,25 st
Vitlök1 klyfta
Lime1 msk
Honung2 msk

Så gör du

Tvätta betorna noga och koka dem hela tills de är mjuka, cirka 40 minuter. Skölj betorna under kallt vatten medan du lossar skalet med händerna. Dela dem i mindre bitar. Spara 1–2 råa betor som du skalar, skivar tunt och “masserar” med salt och pressad citron.Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Rosta nötterna i en panna med 1 tsk olivolja.

När de fått fin färg ringla över honungen och en nypa flingsalt och rosta ytterligare 1 minut. Låt kallna på bakplåtspapper.

Hacka nötterna grovt.

Skölj grönkålen och skaka av vattnet. Hacka den fint, blanda med det svarta riset. Ringla över lite olivolja och salta. Bygg en bowl med ris och grönkål i botten, sesamfrön, smulad fetaost, mangold-skott, kokta och råa betor. Toppa med nötströssel och dressing.

Utskriven 2021-05-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/matig-lunchbowl/

Skriv en kommentar om Matig lunchbowl

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig