4 portioner
Den här rätten kallas också för Huevos Rancheros som betyder ungefär ranchsägarens ägg. Det är en mexikansk frukosträtt som passar utmärkt som ett matigt inslag på brunchen.
- Ingredienser
Schalottenlök 1 st Vitlök 1 klyfta Chili, röd eller grön 1 st Olivolja Classico Spiskummin, malen 2 tsk Tomatpuré 1 msk Körsbärstomater 1 burk Vita bönor, sköljda och avrunna 1 burk Salt, nymalen svartpeppar Socker En nypa Ägg 4 st Fetaost 100 g Färsk koriander Ett knippe - Så gör du
Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Tillsätt spiskummin och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner körsbärstomaterna och låt allt puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt sedan bönorna och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Stek äggen och krydda dem med salt och peppar.
Arrangera tomatröran i fyra skålar, lägg äggen ovanpå, riv över fetaosten och toppa med färsk koriander. Servera med ett gott surdegsbröd.
Ingredienser | |
Schalottenlök | 1 st |
Vitlök | 1 klyfta |
Chili, röd eller grön | 1 st |
Olivolja Classico | |
Spiskummin, malen | 2 tsk |
Tomatpuré | 1 msk |
Körsbärstomater | 1 burk |
Vita bönor, sköljda och avrunna | 1 burk |
Salt, nymalen svartpeppar | |
Socker | En nypa |
Ägg | 4 st |
Fetaost | 100 g |
Färsk koriander | Ett knippe |
Så gör du
Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Tillsätt spiskummin och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner körsbärstomaterna och låt allt puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt sedan bönorna och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Stek äggen och krydda dem med salt och peppar.
Arrangera tomatröran i fyra skålar, lägg äggen ovanpå, riv över fetaosten och toppa med färsk koriander. Servera med ett gott surdegsbröd.