4 portioner

Den här rätten kallas också för Huevos Rancheros som betyder ungefär ranchsägarens ägg. Det är en mexikansk frukosträtt som passar utmärkt som ett matigt inslag på brunchen.

 

Ingredienser
Schalottenlök1 st
Vitlök1 klyfta
Chili, röd eller grön1 st
Olivolja Classico
Spiskummin, malen2 tsk
Tomatpuré1 msk
Körsbärstomater1 burk
Vita bönor, sköljda och avrunna1 burk
Salt, nymalen svartpeppar
SockerEn nypa
Ägg4 st
Fetaost100 g
Färsk korianderEtt knippe
Så gör du

Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Tillsätt spiskummin och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner körsbärstomaterna och låt allt puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt sedan bönorna och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Stek äggen och krydda dem med salt och peppar.

Arrangera tomatröran i fyra skålar, lägg äggen ovanpå, riv över fetaosten och toppa med färsk koriander. Servera med ett gott surdegsbröd.

Ingredienser

 
Schalottenlök1 st
Vitlök1 klyfta
Chili, röd eller grön1 st
Olivolja Classico
Spiskummin, malen2 tsk
Tomatpuré1 msk
Körsbärstomater1 burk
Vita bönor, sköljda och avrunna1 burk
Salt, nymalen svartpeppar
SockerEn nypa
Ägg4 st
Fetaost100 g
Färsk korianderEtt knippe

Så gör du

Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Tillsätt spiskummin och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner körsbärstomaterna och låt allt puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt sedan bönorna och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Stek äggen och krydda dem med salt och peppar.

Arrangera tomatröran i fyra skålar, lägg äggen ovanpå, riv över fetaosten och toppa med färsk koriander. Servera med ett gott surdegsbröd.

Utskriven 2019-11-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mexikansk-frukost/

Skriv en kommentar om Mexikansk frukost

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig