Ett måste till adventsmyset är dessa små mjuka (och otroligt saftiga) pepparkaksmumsbitar med mascarpone och ädelostkräm, en ljuv kombination.

 

Enklast för att göra de här perfekt stora godbitarna är att använda sig av små former, de kan du hitta genom att söka på ”form till minilimpor”.⁠

Ingredienser
Kaka
Smör100 g
Rårörsocker2,5 dl
Ägg2 st
Filmjölk1,5 dl
Ölandsvetemjöl3 dl
Pepparkakskrydda1,5 msk
Kanel, malen1 tsk
Vaniljsocker1 tsk
Bakpulver2 tsk
.
Garnering och kräm
Ädelost150 g
Mascarpone200 g
Lingon2 msk
Så gör du

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa sedan smör och socker luftigt i en bunke. Tillsätt ägg och rör om. Tillsätt filmjölken, rör om.

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ned dem i bunken med smeten. Rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formarna (fyll dem till 2/3).

Grädda mitt i ugnen i 13 min. Ta ut och låt svalna. Mosa ädelosten och vispa i en bunke tillsammans med mascarponen. Häll upp ädelostkrämen i en spritspåse och toppa den mjuka pepparkakan med krämen och garnera med lingon. Pudra över lite florsocker och servera.

Ingredienser

 
Kaka
Smör100 g
Rårörsocker2,5 dl
Ägg2 st
Filmjölk1,5 dl
Ölandsvetemjöl3 dl
Pepparkakskrydda1,5 msk
Kanel, malen1 tsk
Vaniljsocker1 tsk
Bakpulver2 tsk
.
Garnering och kräm
Ädelost150 g
Mascarpone200 g
Lingon2 msk

Så gör du

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa sedan smör och socker luftigt i en bunke. Tillsätt ägg och rör om. Tillsätt filmjölken, rör om.

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ned dem i bunken med smeten. Rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formarna (fyll dem till 2/3).

Grädda mitt i ugnen i 13 min. Ta ut och låt svalna. Mosa ädelosten och vispa i en bunke tillsammans med mascarponen. Häll upp ädelostkrämen i en spritspåse och toppa den mjuka pepparkakan med krämen och garnera med lingon. Pudra över lite florsocker och servera.

Utskriven 2022-01-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mjuk-pepparkaka-med-mascarpone-och-adelostkram/

Skriv en kommentar om Mjuk pepparkaka med mascarpone och ädelostkräm

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig