Smarrigt mjuk pepparkaka med klassiska julsmaker som kanel, ingefära och nejlika.

Ingredienser
Smör100 g
Socker2 dl
Ägg2 st
Filmjölk1,5 dl
Vetemjöl3 dl
Bakpulver2 tsk
Kanel, malen2 tsk
Ingefära, malen1/2 tsk
Nejlika, malen1/2 tsk
Russin1/2 dl
Så gör du

Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner smöret i ägg och socker, tillsätt filmjölken.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och russin och tillsätt lite i taget till smeten.

Häll smeten i en smörad och mjölad brödform och grädda i 175 grader i  35 – 50 minuter beroende på ugn.

 

Ingredienser

 
Smör100 g
Socker2 dl
Ägg2 st
Filmjölk1,5 dl
Vetemjöl3 dl
Bakpulver2 tsk
Kanel, malen2 tsk
Ingefära, malen1/2 tsk
Nejlika, malen1/2 tsk
Russin1/2 dl

Så gör du

Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner smöret i ägg och socker, tillsätt filmjölken.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och russin och tillsätt lite i taget till smeten.

Häll smeten i en smörad och mjölad brödform och grädda i 175 grader i  35 – 50 minuter beroende på ugn.

 

Utskriven 2019-11-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mjuk-pepparkaka/

  1. Hej

    Jag skulle önska att ni har en knapp som gör era recept utskiftbara (exempelvis en skriv ut knapp)och inte bara ha möjligheten att kunna dela i olika social medier.

    hälsningar

    maria

    Svara
    • Åh, det står högt på vår önskelista också! Vi hoppas att vi får möjlighet att utveckla den funktionen längre fram. Tack för din åsikt!

      Svara

Skriv en kommentar om Mjuk pepparkaka

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig