Smarrigt mjuk pepparkaka med klassiska julsmaker som kanel, ingefära och nejlika.
- Ingredienser
Smör 100 g Socker 2 dl Ägg 2 st Filmjölk 1,5 dl Vetemjöl 3 dl Bakpulver 2 tsk Kanel, malen 2 tsk Ingefära, malen 1/2 tsk Nejlika, malen 1/2 tsk Russin 1/2 dl - Så gör du
Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner smöret i ägg och socker, tillsätt filmjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och russin och tillsätt lite i taget till smeten.
Häll smeten i en smörad och mjölad brödform och grädda i 175 grader i 35 – 50 minuter beroende på ugn.
Ingredienser | |
Smör | 100 g |
Socker | 2 dl |
Ägg | 2 st |
Filmjölk | 1,5 dl |
Vetemjöl | 3 dl |
Bakpulver | 2 tsk |
Kanel, malen | 2 tsk |
Ingefära, malen | 1/2 tsk |
Nejlika, malen | 1/2 tsk |
Russin | 1/2 dl |
Så gör du
Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner smöret i ägg och socker, tillsätt filmjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och russin och tillsätt lite i taget till smeten.
Häll smeten i en smörad och mjölad brödform och grädda i 175 grader i 35 – 50 minuter beroende på ugn.
Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mjuk-pepparkaka/
Hej! Om man inte har brödform, vad kan man använda istället?
Det går visst, bara att högerklicka på receptet och skriv ut 🙂
Hej
Jag skulle önska att ni har en knapp som gör era recept utskiftbara (exempelvis en skriv ut knapp)och inte bara ha möjligheten att kunna dela i olika social medier.
hälsningar
maria
Åh, det står högt på vår önskelista också! Vi hoppas att vi får möjlighet att utveckla den funktionen längre fram. Tack för din åsikt!