Ca 4 pannkakor

Mungbönspannkakor är ett spännande sätt att äta mungbönor. Bönorna blötläggs över natten och mixas sen med vatten och steks som pannkakor. Som tillbehör kan du välja frästa grönsaker och kanske lite ost eller som på bilden rårivna morötter, grönsallad, kimchi och majonnäs.

Ingredienser
Mungbönor2 dl
Vatten1 dl
Salt1 tsk
Gul lök1/2 st
Färsk chili1/2 st
Rapsolja till stekning
Så gör du

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten. Skölj dem sen igen mixa dem sedan tillsammans med vatten och salt till en slät smet. Hacka löken och chilin och vänd ner det i smeten.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i lite rapsolja. Häll i lite smet och låt pannkakan steka tills den får färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.

 

 

Ingredienser

 
Mungbönor2 dl
Vatten1 dl
Salt1 tsk
Gul lök1/2 st
Färsk chili1/2 st
Rapsolja till stekning

Så gör du

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten. Skölj dem sen igen mixa dem sedan tillsammans med vatten och salt till en slät smet. Hacka löken och chilin och vänd ner det i smeten.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i lite rapsolja. Häll i lite smet och låt pannkakan steka tills den får färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.

 

 

Utskriven 2019-12-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mungbonspannkaka/

Skriv en kommentar om Mungbönspannkaka

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig