Ca 4 pannkakor
Mungbönspannkakor är ett spännande sätt att äta mungbönor. Bönorna blötläggs över natten och mixas sen med vatten och steks som pannkakor. Som tillbehör kan du välja frästa grönsaker och kanske lite ost eller som på bilden rårivna morötter, grönsallad, kimchi och majonnäs.
- Ingredienser
Mungbönor 2 dl Vatten 1 dl Salt 1 tsk Gul lök 1/2 st Färsk chili 1/2 st Rapsolja till stekning - Så gör du
Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten. Skölj dem sen igen mixa dem sedan tillsammans med vatten och salt till en slät smet. Hacka löken och chilin och vänd ner det i smeten.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i lite rapsolja. Häll i lite smet och låt pannkakan steka tills den får färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.
Ingredienser | |
Mungbönor | 2 dl |
Vatten | 1 dl |
Salt | 1 tsk |
Gul lök | 1/2 st |
Färsk chili | 1/2 st |
Rapsolja till stekning |
Så gör du
Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten. Skölj dem sen igen mixa dem sedan tillsammans med vatten och salt till en slät smet. Hacka löken och chilin och vänd ner det i smeten.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i lite rapsolja. Häll i lite smet och låt pannkakan steka tills den får färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.
Åå vad goda! Och enkla att tillaga! Så kul med recept som inte kräver för mycket tankeverksamhet. Mums!
Roligt att du gillar dem Fanny!
Hur många pannkakor blir det? 🙂
Hej Hanna! Det beror lite på hur stora pannkakor du gör, men räkna med 3-6 stycken.
fy attan va gott!
Det var roligt att du tyckte det! 🙂