Som en hummus fast med mungbönor istället för kikärter. Den här röran är god till krispiga grönsaker. Testa att servera den på spröda salladsblad eller som här, med färsk kålrabbi.
- Ingredienser
Solroskärnor 1 dl Mungbönor 1 dl Vitlök 1/2 klyfta Rapsolja 0,25 dl Olivolja Basilika 2 msk Salt 1 tsk Citron, saft 1/2 citron - Så gör du
Koka mungbönorna enligt grundreceptet på förpackningen. Till det här receptet används 3 dl kokta bönor.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpannan tills de börjar poppa. Mixa sedan solroskärnor, mungbönor, vitlök, rapsolja och olivoljan till en grovkornig röra. Smaka av med salt och pressad citron.
Ingredienser | |
Solroskärnor | 1 dl |
Mungbönor | 1 dl |
Vitlök | 1/2 klyfta |
Rapsolja | 0,25 dl |
Olivolja Basilika | 2 msk |
Salt | 1 tsk |
Citron, saft | 1/2 citron |
Så gör du
Koka mungbönorna enligt grundreceptet på förpackningen. Till det här receptet används 3 dl kokta bönor.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpannan tills de börjar poppa. Mixa sedan solroskärnor, mungbönor, vitlök, rapsolja och olivoljan till en grovkornig röra. Smaka av med salt och pressad citron.
Hej!
Jag har nu under flera veckor frågat efter mungbönorna på Coop i Jokkmokk. När kan man räkna med att kunna köpa dem där?
Har ni möjligen mungbönor i era butiker?
Hej Ingrid! Vi har tyvärr slut på mungbönor för tillfället. Från vecka 6 hoppas vi att de ska finnas i butik igen.
Hej!
När finns mungbönor i butik?
Hej Camilla! De borde dyka upp när som helst nu.
Rabbi! Det låter gott!