Som en hummus fast med mungbönor istället för kikärter. Den här röran är god till krispiga grönsaker. Testa att servera den på spröda salladsblad eller som här, med färsk kålrabbi.

Ingredienser
Solroskärnor1 dl
Mungbönor1 dl
Vitlök1/2 klyfta
Rapsolja0,25 dl
Olivolja Basilika2 msk
Salt1 tsk
Citron, saft1/2 citron
Så gör du

Koka mungbönorna enligt grundreceptet på förpackningen. Till det här receptet används 3 dl kokta bönor.

Rosta solroskärnorna i en torr stekpannan tills de börjar poppa. Mixa sedan solroskärnor, mungbönor, vitlök, rapsolja och olivoljan till en grovkornig röra. Smaka av med salt och pressad citron.

Ingredienser

 
Solroskärnor1 dl
Mungbönor1 dl
Vitlök1/2 klyfta
Rapsolja0,25 dl
Olivolja Basilika2 msk
Salt1 tsk
Citron, saft1/2 citron

Så gör du

Koka mungbönorna enligt grundreceptet på förpackningen. Till det här receptet används 3 dl kokta bönor.

Rosta solroskärnorna i en torr stekpannan tills de börjar poppa. Mixa sedan solroskärnor, mungbönor, vitlök, rapsolja och olivoljan till en grovkornig röra. Smaka av med salt och pressad citron.

Utskriven 2019-11-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mungbonsrora/

  1. Hej!
    Jag har nu under flera veckor frågat efter mungbönorna på Coop i Jokkmokk. När kan man räkna med att kunna köpa dem där?
    Har ni möjligen mungbönor i era butiker?

    Svara

Skriv en kommentar om Mungbönsröra

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig