En mustig och god linsgryta som gör sig väldigt bra med fullkornsris eller ett gott bröd. Att toppa den med Olivolja Lemon och lite lagrad ost är inte heller fel!
- Ingredienser
Gröna linser, torra 2 dl Lantbuljong 5 dl Gul lök 1 st Purjolök 1 liten Palsternacka 1 st Olivolja Classico 2 msk Krossade tomater 1 burk Balsamico bianco 1 tsk Örtsalt, svartpeppar, oregano Olivolja Lemon Lagrad ost - Så gör du
Koka linserna i buljongen i ca 15 minuter. Skala och hacka under tiden lök och skär purjon och palsternackan i skivor. Fräs grönsakerna i olivolja någon minut och vänd sedan ner dem och tomaterna i linskoket. Krydda med Balsamico bianco, örtsalt, svartpeppar och oregano. Låt koka i ytterligare 15 minuter.
Ringla över Olivolja Lemon och strössla med några tunna skivor av en god lagrad ost.
Ingredienser | |
Gröna linser, torra | 2 dl |
Lantbuljong | 5 dl |
Gul lök | 1 st |
Purjolök | 1 liten |
Palsternacka | 1 st |
Olivolja Classico | 2 msk |
Krossade tomater | 1 burk |
Balsamico bianco | 1 tsk |
Örtsalt, svartpeppar, oregano | |
Olivolja Lemon | |
Lagrad ost |
Så gör du
Koka linserna i buljongen i ca 15 minuter. Skala och hacka under tiden lök och skär purjon och palsternackan i skivor. Fräs grönsakerna i olivolja någon minut och vänd sedan ner dem och tomaterna i linskoket. Krydda med Balsamico bianco, örtsalt, svartpeppar och oregano. Låt koka i ytterligare 15 minuter.
Ringla över Olivolja Lemon och strössla med några tunna skivor av en god lagrad ost.
Hej. Den här linsgrytan är väldigt god. Jag har lagat den i flera år! Men Balsamico bianco har jag aldrig haft i, det står inte på det ursprungliga receptet på baksidan av paketet med gröna linser. Får prova det nästa gång. Mvh Mikael.
Hej!
Ja prova gärna med balsamvinägern. Det ger lite extra sting =)
jag testade idag. mkt, mkt gott med balsamico bianco, citron. har tidigare gjort med gamla receptet
Härligt!
Krossade tomater i glas burk är att föredra eftersom metal burks beläggning reagerar kemiskt med tomaterna.
Hej Eugene! Jag håller med dig, det bästa vore såklart en glasburk till våra tomater, precis som vi har till våra pastasåser. Men vi köper tomaterna från en liten leverantör i Italien, som för närvarande inte har råd att bygga om produktionslinjen. Vi tycker att deras tomater är så fina och goda så vi vill handla av dem. Värt att notera är dock att våra konservburkar är helt fria från BPA och andra bisfenoler.