2 portioner

Den här nässelsoppan kan göras både varm och kall. Använder man kallt vatten blir den som en härlig grön smoothie. Med varmt vatten en god soppa. Normalt brukar man förvälla nässlor för att de ska bli lite mer lättsmälta. Då kokar man upp dem en kort stund och slår bort vattnet. Det som sticks på de råa nässlorna försvinner när man kör dem i mixern.

Ingredienser
Nässlor1,5 liter, ca 50 g
Basilika1/2 kruka
Avokado1 st
Cashewnötter1 dl
Vatten, kokhett eller kallt5 dl
Salt och peppar
Så gör du

Mixa allt till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Bjud gärna ett gott bröd till!

Ingredienser

 
Nässlor1,5 liter, ca 50 g
Basilika1/2 kruka
Avokado1 st
Cashewnötter1 dl
Vatten, kokhett eller kallt5 dl
Salt och peppar

Så gör du

Mixa allt till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Bjud gärna ett gott bröd till!

Utskriven 2020-09-28 från: http://www.saltakvarn.se/recept/nasselsoppa-med-basilika-och-cashewnotter/

Skriv en kommentar om Nässelsoppa med basilika och cashewnötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig