6 personer
Härlig ”nice cream” med söta plommon och syrliga blåbär som får en vacker, marmorerad effekt. Lika nyttig som smarrig!
- Ingredienser
Glassen Bananer, väldigt mogna. Frysta i bitar 7 st Nötsmör, tex mandel eller cashew 3/4 dl Vaniljpulver, äkta 1 krm . Sylten Plommon softa 6 st Blåbär, tinade 1 1/2 dl Lönnsirap 1 msk Salt, en nypa - Så gör du
Börja med att ta fram bananerna ur frysen så att de får tina litegrann i ca 20–30 minuter.
Gör under tiden sylten. Blötlägg plommonen i hett vatten i 15 minuter. Häll sedan bort vattnet och krama ur. Lägg i behållaren till din stavmixer, tillsammans med blåbär, lönnsirap och salt. Mixa till en hyfsat slät sylt.
Lägg hälften av bananbitarna i en kraftfull, stående blender, tillsammans med hälften av nötsmöret och hälften av vaniljpulvret. Mixa på hög hastighet till en krämig glass som liknar mjukglass. Du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna samt röra om några gånger. En blender med tillhörande tamp är enklast att använda.
Skrapa ner glassen i en form. Upprepa sedan proceduren med resten av bananbitarna.
När all glass är mixad, lägg sylten i en sträng ovanpå som du sedan försiktigt vänder ner med hjälp av en sked eller slickepott, så att du får en vacker marmorerad effekt.
Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4 timmar innan servering.
Ingredienser | |
Glassen | |
Bananer, väldigt mogna. Frysta i bitar | 7 st |
Nötsmör, tex mandel eller cashew | 3/4 dl |
Vaniljpulver, äkta | 1 krm |
. | |
Sylten | |
Plommon softa | 6 st |
Blåbär, tinade | 1 1/2 dl |
Lönnsirap | 1 msk |
Salt, en nypa | |
Så gör du
Börja med att ta fram bananerna ur frysen så att de får tina litegrann i ca 20–30 minuter.
Gör under tiden sylten. Blötlägg plommonen i hett vatten i 15 minuter. Häll sedan bort vattnet och krama ur. Lägg i behållaren till din stavmixer, tillsammans med blåbär, lönnsirap och salt. Mixa till en hyfsat slät sylt.
Lägg hälften av bananbitarna i en kraftfull, stående blender, tillsammans med hälften av nötsmöret och hälften av vaniljpulvret. Mixa på hög hastighet till en krämig glass som liknar mjukglass. Du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner från kanterna samt röra om några gånger. En blender med tillhörande tamp är enklast att använda.
Skrapa ner glassen i en form. Upprepa sedan proceduren med resten av bananbitarna.
När all glass är mixad, lägg sylten i en sträng ovanpå som du sedan försiktigt vänder ner med hjälp av en sked eller slickepott, så att du får en vacker marmorerad effekt.
Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4 timmar innan servering.