6-8 personer
En riktigt festlig tårta som både är vacker och god! Saltlakritspulver finns att beställa online, men får du inte tag på det så går det bra med vanligt lakritspulver. Tårtan får då en sötare karaktär, så tillsätt gärna en nypa salt till topplagret.
- Ingredienser
Botten Plommon softa 15 st Mandlar, rostade 2 dl Kakao 2 msk Kokosolja 1/2 msk En nypa salt . Topplagret Cashewnötter, naturella 1 1/2 dl Citronjuice 3 msk Kokosmjölk 1 dl Kokosolja 3 msk Hallon, tinade 225 g Lönnsirap (mängd efter tycke) 3 msk Saltlakritspulver 1 tsk . Dekoration Plommon, hackade 4 st Saltlakritspulver 1/2 tsk Hallon några Ev. mörk choklad - Så gör du
Lägg plommon, mandlar, kakao, kokosolja och flingsalt i en matberedare och mixa tills du kan nypa ihop blandningen till en deg. Pressa ner degen i botten av en 16 centimeters springform och ställ i frysen.
Tina hallonen i en kastrull och låt dem koka i 2-3 minuter. Låt svalna.
Lägg åt sidan 1/2 dl av hallonen som ska användas till dekoration. Häll ner resten i en kraftfull stående blender, tillsammans med cashewnötter, citronjuice, kokosmjölk, kokosolja, lönnsirap och saltlakritspulver. Mixa tills helt slätt och krämigt. Smaka av med eventuellt mer sötning eller citronjuice.
Bred ut hälften av cashewblandningen i springformen. Tillsätt de sparade hallonen och bred ut längs kanten på formen för en vacker effekt. Tillsätt resten av cashewblandningen ovanpå och släta ut ytan. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen över natten.
Ta ut tårtan ur frysen ca 20-30 minuter före servering. Dekorera med plommonbitar rullade i saltlakritspulver samt några färska eller frysta hallon. Om du vill kan du ringla över smält choklad.
Ingredienser | |
Botten | |
Plommon softa | 15 st |
Mandlar, rostade | 2 dl |
Kakao | 2 msk |
Kokosolja | 1/2 msk |
En nypa salt | |
. | |
Topplagret | |
Cashewnötter, naturella | 1 1/2 dl |
Citronjuice | 3 msk |
Kokosmjölk | 1 dl |
Kokosolja | 3 msk |
Hallon, tinade | 225 g |
Lönnsirap (mängd efter tycke) | 3 msk |
Saltlakritspulver | 1 tsk |
. | |
Dekoration | |
Plommon, hackade | 4 st |
Saltlakritspulver | 1/2 tsk |
Hallon | några |
Ev. mörk choklad | |
Så gör du
Lägg plommon, mandlar, kakao, kokosolja och flingsalt i en matberedare och mixa tills du kan nypa ihop blandningen till en deg. Pressa ner degen i botten av en 16 centimeters springform och ställ i frysen.
Tina hallonen i en kastrull och låt dem koka i 2-3 minuter. Låt svalna.
Lägg åt sidan 1/2 dl av hallonen som ska användas till dekoration. Häll ner resten i en kraftfull stående blender, tillsammans med cashewnötter, citronjuice, kokosmjölk, kokosolja, lönnsirap och saltlakritspulver. Mixa tills helt slätt och krämigt. Smaka av med eventuellt mer sötning eller citronjuice.
Bred ut hälften av cashewblandningen i springformen. Tillsätt de sparade hallonen och bred ut längs kanten på formen för en vacker effekt. Tillsätt resten av cashewblandningen ovanpå och släta ut ytan. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen över natten.
Ta ut tårtan ur frysen ca 20-30 minuter före servering. Dekorera med plommonbitar rullade i saltlakritspulver samt några färska eller frysta hallon. Om du vill kan du ringla över smält choklad.