4 portioner

Frisk och syrlig är den här gröten som du förbereder på kvällen och bara plockar ut ur kylskåpet på morgonen. Det blir också så vackert att varva bär, frön och havre i olika lager i glasburkarna.

Ingredienser
Fiberhavregryn5 dl
Äpple & mangojuice5 dl
Linfrö4 msk
Hallon, frysta250 g
Mullbär0,75 dl
Solroskärnor1 dl
Så gör du

Rör ihop fiberhavregryn, juice och linfrö i en skål. Blanda hallon och mullbär i en annan skål. (Koka eventuellt upp de frysta hallonen och låt de svalna först.)

Ta sedan fram fyra glasburkar och lägg ett lager hallonröra i botten på dem. Strö sedan över ett lager solroskärnor och på det ett lager havregrynsblandning. Varva sedan hallonröra och havregryn i flera lager. Sätt lock på burkarna och ställ dem i kylskåpet över natten. På morgonen plockar du bara fram burkarna ur kylskåpet och toppar dem med lite färsk frukt eller några vackra bär.

Ingredienser

 
Fiberhavregryn5 dl
Äpple & mangojuice5 dl
Linfrö4 msk
Hallon, frysta250 g
Mullbär0,75 dl
Solroskärnor1 dl

Så gör du

Rör ihop fiberhavregryn, juice och linfrö i en skål. Blanda hallon och mullbär i en annan skål. (Koka eventuellt upp de frysta hallonen och låt de svalna först.)

Ta sedan fram fyra glasburkar och lägg ett lager hallonröra i botten på dem. Strö sedan över ett lager solroskärnor och på det ett lager havregrynsblandning. Varva sedan hallonröra och havregryn i flera lager. Sätt lock på burkarna och ställ dem i kylskåpet över natten. På morgonen plockar du bara fram burkarna ur kylskåpet och toppar dem med lite färsk frukt eller några vackra bär.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/overnight-oats-in-a-jar/

Skriv en kommentar om Overnight oats in a jar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig