1 portion

Overnight oats är en kall gröt som förbereds på kvällen för att sedan svälla i kylskåpet över natten. På morgonen är gröten klar att ätas. Då är det fint att toppa den med några extra mullbär eller färsk frukt. Ät med mjölk om du vill!

I receptet ingår några droppar balsamico bianco. Dessa är med för att syran i vinägern hjälper till att bryta ner antinutritionella ämnen så att gröten blir ännu mer lättsmält.

Havre- och rågflingorna i gröten har valsats i vår kvarn här i Järna. Spannmålen har vi köpt från svenska ekologiska odlare som månar lite extra om miljön. Läs mer här om vårt samarbete. Bondens verktygslåda
Ingredienser
Hasselnötter2 msk
Havregryn0,5 dl
Rågflingor0,5 dl
Chiafrön0,5 msk
Kakao0,5 msk
Mullbär1 msk
SaltEn nypa
Balsamico bianco1 krm
Kokhett vatten1 dl
Mjölk0,5 dl
Så gör du
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen på 180 grader tills de får lite färg och börjar dofta gott. Blanda sen alla ingredienser i en burk eller skål och låt vila i kylskåpet över natten.

Ingredienser

 
Hasselnötter2 msk
Havregryn0,5 dl
Rågflingor0,5 dl
Chiafrön0,5 msk
Kakao0,5 msk
Mullbär1 msk
SaltEn nypa
Balsamico bianco1 krm
Kokhett vatten1 dl
Mjölk0,5 dl

Så gör du

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen på 180 grader tills de får lite färg och börjar dofta gott. Blanda sen alla ingredienser i en burk eller skål och låt vila i kylskåpet över natten.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/overnight-oats-med-choklad-rag-och-havre/

Skriv en kommentar om Overnight oats med choklad, råg och havre

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig