1 portion
Overnight oats är en kall gröt som förbereds på kvällen för att sedan svälla i kylskåpet över natten. På morgonen är gröten klar att ätas. Då är det fint att toppa den med några extra mullbär eller färsk frukt. Ät med mjölk om du vill!
I receptet ingår några droppar balsamico bianco. Dessa är med för att syran i vinägern hjälper till att bryta ner antinutritionella ämnen så att gröten blir ännu mer lättsmält.
Havre- och rågflingorna i gröten har valsats i vår kvarn här i Järna. Spannmålen har vi köpt från svenska ekologiska odlare som månar lite extra om miljön. Läs mer här om vårt samarbete. Bondens verktygslåda
- Ingredienser
Hasselnötter 2 msk Havregryn 0,5 dl Rågflingor 0,5 dl Chiafrön 0,5 msk Kakao 0,5 msk Mullbär 1 msk Salt En nypa Balsamico bianco 1 krm Kokhett vatten 1 dl Mjölk 0,5 dl - Så gör du
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen på 180 grader tills de får lite färg och börjar dofta gott. Blanda sen alla ingredienser i en burk eller skål och låt vila i kylskåpet över natten.
Ingredienser | |
Hasselnötter | 2 msk |
Havregryn | 0,5 dl |
Rågflingor | 0,5 dl |
Chiafrön | 0,5 msk |
Kakao | 0,5 msk |
Mullbär | 1 msk |
Salt | En nypa |
Balsamico bianco | 1 krm |
Kokhett vatten | 1 dl |
Mjölk | 0,5 dl |
Så gör du
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen på 180 grader tills de får lite färg och börjar dofta gott. Blanda sen alla ingredienser i en burk eller skål och låt vila i kylskåpet över natten.
Utskriven 2021-01-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/overnight-oats-med-choklad-rag-och-havre/