1 portion

Förbered din gröt på kvällen och ät den kall på morgonen. Konceptet kallas egentligen för overnight oats men här har vi inte använt havre (oats) utan råg (rye). Vi har utgått från rågflingor, solroskärnor, chiafrön och russin och kryddat med lite kardemumma. Vi häller hett vatten och lite mjölk över alla ingredienserna på kvällen. På morgonen kan du toppa med färska bär eller lite frukt och du vill. Gröten är god precis som den är men det är också fint att ha lite mjölk till.

Rågflingorna kommer från svenska ekologiska kretsloppsgårdar. Läs mer här om hur vi samarbetar med våra odlare: Bondens verktygslåda

I receptet ingår några droppar balsamico bianco. Dessa är med för att syran i vinägern hjälper till att bryta ner antinutritionella ämnen så att gröten blir ännu mer lättsmält.

 

Ingredienser
Rågflingor1 dl
Chiafrön0,5 msk
Russin1 msk
Solroskärnor2 msk
KardemummaEn nypa
Balsamico bianco1 krm
Hett vatten1 dl
Mjölk0,5 dl
SaltEn nypa
Så gör du

Blanda alla ingredienser i en glasburk eller en skål och ställ in i kylskåpet över natten.

Ingredienser

 
Rågflingor1 dl
Chiafrön0,5 msk
Russin1 msk
Solroskärnor2 msk
KardemummaEn nypa
Balsamico bianco1 krm
Hett vatten1 dl
Mjölk0,5 dl
SaltEn nypa

Så gör du

Blanda alla ingredienser i en glasburk eller en skål och ställ in i kylskåpet över natten.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/overnight-rye-med-fron-och-kardemumma/

Skriv en kommentar om Overnight rye med frön och kardemumma

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig