20-25 st

 

But ut chokladbollarna mot de här mumsiga pepparkaksbollarna under julen. Här står våra havregryn och dadlar i fokus.

Ingredienser
Havregryn1 dl
Dadlar25 st
Kokosolja2 msk
Honung1 msk
Mandelmjöl2,5 dl
Kanel, mald1 msk
Ingefära, mald1 tsk
Nejlika, mald1 tsk
Vaniljpulver 1 tsk
En liten nypa salt
Mandlar, finhackade1 dl
Rårörsocker1/2 dl
Så gör du

Mixa havregrynen till ett mjöl.
Mixa dadlar, kokosolja och honung.
Tillsätt mandelmjöl, havremjöl och kryddor. Blanda ihop till en formbar massa.
Forma till bollar och rulla dem i en blandning av hackade mandlar och rårörsocker.

Ingredienser

 
Havregryn1 dl
Dadlar25 st
Kokosolja2 msk
Honung1 msk
Mandelmjöl2,5 dl
Kanel, mald1 msk
Ingefära, mald1 tsk
Nejlika, mald1 tsk
Vaniljpulver 1 tsk
En liten nypa salt
Mandlar, finhackade1 dl
Rårörsocker1/2 dl

Så gör du

Mixa havregrynen till ett mjöl.
Mixa dadlar, kokosolja och honung.
Tillsätt mandelmjöl, havremjöl och kryddor. Blanda ihop till en formbar massa.
Forma till bollar och rulla dem i en blandning av hackade mandlar och rårörsocker.

Utskriven 2022-01-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/pepparkaksbollar/

Kommentarsfunktionen är avstängd.