Underbara Claras härliga pepparkaksmuffins som uppskattas av både vuxna och barn, gjorda på vårt Ölandsvetemjöl.

Ingredienser
Smör, rumsvarmt100 g
Rårörsocker2 1/2 dl
Ägg2 st
Fil2 1/2 dl
Ölandsvetemjöl3 dl
Bakpulver2 tsk
Pepparkakskrydda2 msk
Så gör du

Skär smöret i kuber och vispa tillsammans med socker vitt och fluffigt.

Knäck i äggen och rör om. Tillsätt fil.

Blanda Ölandsvetemjöl och bakpulver och häll ner i smeten tillsammans med pepparkakskryddorna

Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 8 minuter på 225 grader

Under gräddningen kan du förbereda glasyren. Blanda smör, färskost och florsocker och rör till en slät smet. Bred eller spritsa över de avsvalnade pepparkaksmuffinsarna. Avsluta med några smulor lingonpulver eller färska lingon på toppen

Ingredienser

 
Smör, rumsvarmt100 g
Rårörsocker2 1/2 dl
Ägg2 st
Fil2 1/2 dl
Ölandsvetemjöl3 dl
Bakpulver2 tsk
Pepparkakskrydda2 msk

Så gör du

Skär smöret i kuber och vispa tillsammans med socker vitt och fluffigt.

Knäck i äggen och rör om. Tillsätt fil.

Blanda Ölandsvetemjöl och bakpulver och häll ner i smeten tillsammans med pepparkakskryddorna

Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 8 minuter på 225 grader

Under gräddningen kan du förbereda glasyren. Blanda smör, färskost och florsocker och rör till en slät smet. Bred eller spritsa över de avsvalnade pepparkaksmuffinsarna. Avsluta med några smulor lingonpulver eller färska lingon på toppen

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/pepparkaksmuffins/

Skriv en kommentar om pepparkaksmuffins

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig