Efter sista tuggan ville vi laga denna magiskt goda rätt igen. En solgul persisk saffransrisrätt med rostad aubergine, granatäpple och labnhe.

Ingredienser
Parboiled ris4 port
Aubergine2 st
Mandlar1 dl
Smör25 g
Saffran0,2 g
Granatäpple, kärnorna1 st
Russin3 msk
Myntha 1 kruka
Labneh
Så gör du

Dela auberginerna och skåra dem på båda sidorna. Salta generöst och låt dra i cirka 30 minuter tills de ger ifrån sig vätska. Skölj av saltet och pensla på rikligt med olivolja och rosta i ugnen cirka 35 minuter i 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna.Rosta mandlarna i en stekpanna och hacka fint. Smält smöret och rör ner saffranen, blanda med hälften av det kokta riset och russin. Varva vitt ris och saffransris på ett fat och toppa med granatäpple, mynta och hackad mandel. Servera med rostad aubergine och labneh

Ingredienser

 
Parboiled ris4 port
Aubergine2 st
Mandlar1 dl
Smör25 g
Saffran0,2 g
Granatäpple, kärnorna1 st
Russin3 msk
Myntha 1 kruka
Labneh

Så gör du

Dela auberginerna och skåra dem på båda sidorna. Salta generöst och låt dra i cirka 30 minuter tills de ger ifrån sig vätska. Skölj av saltet och pensla på rikligt med olivolja och rosta i ugnen cirka 35 minuter i 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna.Rosta mandlarna i en stekpanna och hacka fint. Smält smöret och rör ner saffranen, blanda med hälften av det kokta riset och russin. Varva vitt ris och saffransris på ett fat och toppa med granatäpple, mynta och hackad mandel. Servera med rostad aubergine och labneh

Utskriven 2021-05-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/persisk-saffransrisratt/

Kommentarsfunktionen är avstängd.