Soltorkade tomater innehåller mycket smak vilket gör den här peston väldigt smakrik och god. Vi har blötlagt tomaterna och sedan mixat dem ihop med sötmandel, vitlök och olivolja. Jättegott tycker vi!
Peston kan du ha till en sallad, på smörgås eller i bovetegaletter. Det är också gott att blanda peston med nykokt pasta.
- Ingredienser
Soltorkade tomater (torra) 150 g Mandlar 150 g Vitlök, riven 1 klyfta Olivolja Riserva 1 dl Salt och svartpeppar - Så gör du
Häll det varma vattnet över tomaterna och låt dem dra i ca 30 minuter. Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de börjar dofta gott och få lite färg. Fiska upp tomaterna och lägg dem i en mixer tillsammans med mandlarna, vitlök, olivolja, salt och peppar. Häll på lite av blötläggningsvattnet och mixa. Tillsätt mer vatten tills du blir nöjd med konsistensen.
Ingredienser | |
Soltorkade tomater (torra) | 150 g |
Mandlar | 150 g |
Vitlök, riven | 1 klyfta |
Olivolja Riserva | 1 dl |
Salt och svartpeppar |
Så gör du
Häll det varma vattnet över tomaterna och låt dem dra i ca 30 minuter. Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de börjar dofta gott och få lite färg. Fiska upp tomaterna och lägg dem i en mixer tillsammans med mandlarna, vitlök, olivolja, salt och peppar. Häll på lite av blötläggningsvattnet och mixa. Tillsätt mer vatten tills du blir nöjd med konsistensen.