2 pizzor
Ett supersnabbt och enkelt middagstips. Här använder du hela knäckebrödsrundlar som pizzabotten. Saltå Kvarns pastasås breds på och sen kan du välja det du gillar som topping. Vi har valt mozzarella, rödlök och ruccola. Knäckebrödet blir mjukt av fyllningen och värmen och passar riktigt bra som pizza!
Den råg och dinkel som Saltå Kvarns knäckebröd bakas på kommer från svenska ekologiska kretsloppsgårdar. Läs mer om vårt samarbete för den biologiska mångfalden här: Bondens verktygslåda
- Ingredienser
Dinkelknäcke eller rågknäcke 2 kakor Pastasås peperoni 1 burk Mozzarella 125 g Rödlök 1 st Tomat 1 st Ruccola 50 g - Så gör du
Placera knäckebröden på en plåt med ugnsplåtspapper. Bred ut pastasåsen på bröden, skär mozzarellan i skivor och lägg ut dem ovanpå. Toppa med tunna skivor rödlök och tomater. Grädda i 200 grader tills osten börjar smälta lite, ca 10 minuter. Toppa den färdiga pizzan med färska ruccolablad.
Ingredienser | |
Dinkelknäcke eller rågknäcke | 2 kakor |
Pastasås peperoni | 1 burk |
Mozzarella | 125 g |
Rödlök | 1 st |
Tomat | 1 st |
Ruccola | 50 g |
Så gör du
Placera knäckebröden på en plåt med ugnsplåtspapper. Bred ut pastasåsen på bröden, skär mozzarellan i skivor och lägg ut dem ovanpå. Toppa med tunna skivor rödlök och tomater. Grädda i 200 grader tills osten börjar smälta lite, ca 10 minuter. Toppa den färdiga pizzan med färska ruccolablad.