6-8 portioner

En smarrig pizza med botten gjord av polenta vilket också gör den glutenfri. Pizzan är toppad med ädelost, grönkål, valnötter och sötsyrlig rödlök.

Ingredienser
Vatten 1 liter
Polenta3 dl
Smör25 g
Lagrad ost, riven100 g
Skogschampinjoner200 mg
Grönkål250 g
Rödlök, skivad2 st
Olivolja classico2 msk
Balsamico2 msk
Rårörsocker2 tsk
Valnötter1-2 dl
Ädelost140 g
Salt
Svartpeppar
Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och häll i polentan. Koka på svag värme under konstant omrörning. Polentan är klar när den är så tjock att en träslev kan stå rakt upp, detta tar ca 3 minuter. Tillsätt smör (25 g) och ost och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper, den ska bli ungefär en halv cm tjock. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i en klick smör. Skölj grönkålen, ta bort stjälken och riv i bitar. Blanda med champinjonerna och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.

Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt balsamvinäger och rårörsocker, låt koka in.

Strö champinjoner, grönkål, lök och valnötter över pizzan, toppa ädelost i bitar och gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Ingredienser

 
Vatten 1 liter
Polenta3 dl
Smör25 g
Lagrad ost, riven100 g
Skogschampinjoner200 mg
Grönkål250 g
Rödlök, skivad2 st
Olivolja classico2 msk
Balsamico2 msk
Rårörsocker2 tsk
Valnötter1-2 dl
Ädelost140 g
Salt
Svartpeppar

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och häll i polentan. Koka på svag värme under konstant omrörning. Polentan är klar när den är så tjock att en träslev kan stå rakt upp, detta tar ca 3 minuter. Tillsätt smör (25 g) och ost och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper, den ska bli ungefär en halv cm tjock. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i en klick smör. Skölj grönkålen, ta bort stjälken och riv i bitar. Blanda med champinjonerna och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.

Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt balsamvinäger och rårörsocker, låt koka in.

Strö champinjoner, grönkål, lök och valnötter över pizzan, toppa ädelost i bitar och gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Utskriven 2019-08-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/polentapizza-med-adelost/

Skriv en kommentar om Polentapizza med ädelost

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig