6-8 portioner
En smarrig pizza med botten gjord av polenta vilket också gör den glutenfri. Pizzan är toppad med ädelost, grönkål, valnötter och sötsyrlig rödlök.
- Ingredienser
Vatten 1 liter Polenta 3 dl Smör 25 g Lagrad ost, riven 100 g Skogschampinjoner 200 mg Grönkål 250 g Rödlök, skivad 2 st Olivolja classico 2 msk Balsamico 2 msk Rårörsocker 2 tsk Valnötter 1-2 dl Ädelost 140 g Salt Svartpeppar - Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och häll i polentan. Koka på svag värme under konstant omrörning. Polentan är klar när den är så tjock att en träslev kan stå rakt upp, detta tar ca 3 minuter. Tillsätt smör (25 g) och ost och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper, den ska bli ungefär en halv cm tjock. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i en klick smör. Skölj grönkålen, ta bort stjälken och riv i bitar. Blanda med champinjonerna och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.
Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt balsamvinäger och rårörsocker, låt koka in.
Strö champinjoner, grönkål, lök och valnötter över pizzan, toppa ädelost i bitar och gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Ingredienser | |
Vatten | 1 liter |
Polenta | 3 dl |
Smör | 25 g |
Lagrad ost, riven | 100 g |
Skogschampinjoner | 200 mg |
Grönkål | 250 g |
Rödlök, skivad | 2 st |
Olivolja classico | 2 msk |
Balsamico | 2 msk |
Rårörsocker | 2 tsk |
Valnötter | 1-2 dl |
Ädelost | 140 g |
Salt | |
Svartpeppar |
Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och häll i polentan. Koka på svag värme under konstant omrörning. Polentan är klar när den är så tjock att en träslev kan stå rakt upp, detta tar ca 3 minuter. Tillsätt smör (25 g) och ost och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper, den ska bli ungefär en halv cm tjock. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i en klick smör. Skölj grönkålen, ta bort stjälken och riv i bitar. Blanda med champinjonerna och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.
Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt balsamvinäger och rårörsocker, låt koka in.
Strö champinjoner, grönkål, lök och valnötter över pizzan, toppa ädelost i bitar och gratinera i ugnen ca 10 minuter.