1 portion

Naturligt glutenfri gröt där quinoan kokas i kokosmjölk och smaksätts av vanilj och kardemumma.

Ingredienser
Quinoa, valfri färg1 dl
Kokosmjölk1,5 dl
Vatten1,5 dl
Kardemumma1/2 tsk
Ekologiskt äkta vaniljpulver1 krm
En nypa salt
Så gör du

Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör om och sänk sedan värmen och låt gröten sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs, quinoan ska bli riktigt mjuk. Servera med färsk frukt och nötter.

Ingredienser

 
Quinoa, valfri färg1 dl
Kokosmjölk1,5 dl
Vatten1,5 dl
Kardemumma1/2 tsk
Ekologiskt äkta vaniljpulver1 krm
En nypa salt

Så gör du

Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör om och sänk sedan värmen och låt gröten sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs, quinoan ska bli riktigt mjuk. Servera med färsk frukt och nötter.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/quinoagrot/

    • Hej Emelie! Jag har faktiskt inte provat. Om du vill så kan du ju testa att bara blötlägga lite quinoa i vatten över natten och kolla hur du tycker att konsistensen är på morgonen. Återkom gärna om du vill dela med dig!

      Svara
  1. När det står kokosmjölk – menar ni den traditionella kokosmjölken på burk, eller den populära kokosdrycken på tetra?

    Svara
    • Hej Tina! Det måste du såklart inte. Men det blir gott och smakar kokos om du gör det. Du kan koka i bara vatten om du vill, eller kanske i vanlig mjölk om du föredrar det.

      Svara

Skriv en kommentar om Quinoagröt med kokos

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig