En riktig sommarmåltid med tydlig sälta och sötma. En härlig quinoasallad, där det salta från halloumiosten möter sötman från solmogna nektariner. Rucolasallad får bidra med lite lagom hetta och snyggt svarvad gurka med skön svalka.
- Ingredienser
Quinoa 1,5 dl Vatten 3 dl Olivolja Riserva 1/2 dl Olivolja Lemon 1 msk Balsamico bianco 1/2 dl Apelsin 1/2 Nektarin 2 st Körsbärstomater 250 g Gurka 1/2 Halloumi 150 g Rucolasallad 65 g Prosciutto 120 g Smör till stekning Salt och nymalen svartpeppar - Så gör du
Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.
Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.
Ingredienser | |
Quinoa | 1,5 dl |
Vatten | 3 dl |
Olivolja Riserva | 1/2 dl |
Olivolja Lemon | 1 msk |
Balsamico bianco | 1/2 dl |
Apelsin | 1/2 |
Nektarin | 2 st |
Körsbärstomater | 250 g |
Gurka | 1/2 |
Halloumi | 150 g |
Rucolasallad | 65 g |
Prosciutto | 120 g |
Smör till stekning | |
Salt och nymalen svartpeppar |
Så gör du
Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.
Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.