En riktig sommarmåltid med tydlig sälta och sötma. En härlig quinoasallad, där det salta från halloumiosten möter sötman från solmogna nektariner. Rucolasallad får bidra med lite lagom hetta och snyggt svarvad gurka med skön svalka.

Ingredienser
Quinoa1,5 dl
Vatten3 dl
Olivolja Riserva1/2 dl
Olivolja Lemon1 msk
Balsamico bianco1/2 dl
Apelsin1/2
Nektarin2 st
Körsbärstomater250 g
Gurka1/2
Halloumi150 g
Rucolasallad65 g
Prosciutto120 g
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
Så gör du

Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.

Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.

Ingredienser

 
Quinoa1,5 dl
Vatten3 dl
Olivolja Riserva1/2 dl
Olivolja Lemon1 msk
Balsamico bianco1/2 dl
Apelsin1/2
Nektarin2 st
Körsbärstomater250 g
Gurka1/2
Halloumi150 g
Rucolasallad65 g
Prosciutto120 g
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Så gör du

Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.

Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/quinoasallad-med-halluomi-prosciutto-och-nektarin/

Skriv en kommentar om Quinoasallad med halloumi och nektarin

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig