En härlig sallad gjord på bland annat vit quinoa, sockerärtor, rödisor, rostat bovete och fetaost. Passar perfekt till grillbordet under sommaren. Resterna blir till en härlig lunch dagen efter.
Blir det bovete över så är det inga problem att spara dem i en skål i kylen.
- Ingredienser
Vit quinoa 2 dl (okokt) Potatis 200 g Sockerärtor 100 g Gurka ½ st Rädisor 5 st Helt Bovete 1 dl Fetaost 150 g Dill 2 st stjälkar . Dressing Olivolja 0,5 dl Scharlottenlök 1 st Äppelcidervinäger 2 msk Dijonsenap 1 tsk Flingsalt 1 tsk Citron (saft + zest) ½ st - Så gör du
Koka potatisen i lättsaltat vatten och quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 C. Skålla bovetet (koka upp vatten och häll över bovetet i en sil), skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av. Häll det skållade bovetet på en plåt och ringla över olivolja och flingsalt och rosta i ugnen tills boveten blivit gyllene, ca 10-15 minuter.
Strimla sockerärtor, rädisor och gurka och lägg i kallt vatten för att få det extra krispigt medan du gör klart resten.Finhacka schalottenlöken och blanda i en skål tillsammans med äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap, citronsaft, citronzest och salt. Finhacka dillen.
Dela potatisen på hälften och blanda sedan alla ingredienser till salladen (potatis, quinoa, rädisor, sockerärtor, gurka och dill) i en skål tillsammans med dressingen och toppa med smulad fetaost och lite rostat bovete. Blir det bovete över går det jättebra att spara detta i en burk.
Ingredienser | |
Vit quinoa | 2 dl (okokt) |
Potatis | 200 g |
Sockerärtor | 100 g |
Gurka | ½ st |
Rädisor | 5 st |
Helt Bovete | 1 dl |
Fetaost | 150 g |
Dill | 2 st stjälkar |
. | |
Dressing | |
Olivolja | 0,5 dl |
Scharlottenlök | 1 st |
Äppelcidervinäger | 2 msk |
Dijonsenap | 1 tsk |
Flingsalt | 1 tsk |
Citron (saft + zest) | ½ st |
Så gör du
Koka potatisen i lättsaltat vatten och quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 C. Skålla bovetet (koka upp vatten och häll över bovetet i en sil), skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av. Häll det skållade bovetet på en plåt och ringla över olivolja och flingsalt och rosta i ugnen tills boveten blivit gyllene, ca 10-15 minuter.
Strimla sockerärtor, rädisor och gurka och lägg i kallt vatten för att få det extra krispigt medan du gör klart resten.
Finhacka schalottenlöken och blanda i en skål tillsammans med äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap, citronsaft, citronzest och salt. Finhacka dillen.
Dela potatisen på hälften och blanda sedan alla ingredienser till salladen (potatis, quinoa, rädisor, sockerärtor, gurka och dill) i en skål tillsammans med dressingen och toppa med smulad fetaost och lite rostat bovete. Blir det bovete över går det jättebra att spara detta i en burk.