Ris á la Malta passar perfekt att göra om du har risgrynsgröt över. Det blir en underbar efterrätt som brukar uppskattas av både liten och stor. Om du redan har kall risgrynsgröt ska du använda 4-5 dl av denna i receptet.

Ingredienser
Arborioris2 dl
Vatten4 dl
Salt0,5 tsk
Mjölk1 liter
Vispgrädde2 dl
Florsocker0,5 dl
Vaniljsocker1 msk
Mandariner3 st
Kanel
Så gör du

Koka riset tillsammans med vatten och salt i en tjockbottnad gryta i 10 min under lock.

Tillsätt mjölken och låt koka ihop och svälla på svag värme 40 min under lock. Låt gröten svalna.

Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten. Rör ner florsocker och vaniljsocker, smaka av till rätt sötma.

Skala och skär mandariner i mindre bitar. Rör ner bitarna i ris á la Maltan och toppa med malen kanel.

Ingredienser

 
Arborioris2 dl
Vatten4 dl
Salt0,5 tsk
Mjölk1 liter
Vispgrädde2 dl
Florsocker0,5 dl
Vaniljsocker1 msk
Mandariner3 st
Kanel

Så gör du

Koka riset tillsammans med vatten och salt i en tjockbottnad gryta i 10 min under lock.

Tillsätt mjölken och låt koka ihop och svälla på svag värme 40 min under lock. Låt gröten svalna.

Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten. Rör ner florsocker och vaniljsocker, smaka av till rätt sötma.

Skala och skär mandariner i mindre bitar. Rör ner bitarna i ris á la Maltan och toppa med malen kanel.

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ris-a-la-malta/

Skriv en kommentar om Ris á la Malta

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig