Ris á la Malta passar perfekt att göra om du har risgrynsgröt över. Det blir en underbar efterrätt som brukar uppskattas av både liten och stor. Om du redan har kall risgrynsgröt ska du använda 4-5 dl av denna i receptet.
- Ingredienser
Arborioris 2 dl Vatten 4 dl Salt 0,5 tsk Mjölk 1 liter Vispgrädde 2 dl Florsocker 0,5 dl Vaniljsocker 1 msk Mandariner 3 st Kanel - Så gör du
Koka riset tillsammans med vatten och salt i en tjockbottnad gryta i 10 min under lock.
Tillsätt mjölken och låt koka ihop och svälla på svag värme 40 min under lock. Låt gröten svalna.
Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten. Rör ner florsocker och vaniljsocker, smaka av till rätt sötma.
Skala och skär mandariner i mindre bitar. Rör ner bitarna i ris á la Maltan och toppa med malen kanel.
Ingredienser | |
Arborioris | 2 dl |
Vatten | 4 dl |
Salt | 0,5 tsk |
Mjölk | 1 liter |
Vispgrädde | 2 dl |
Florsocker | 0,5 dl |
Vaniljsocker | 1 msk |
Mandariner | 3 st |
Kanel |
Så gör du
Koka riset tillsammans med vatten och salt i en tjockbottnad gryta i 10 min under lock.
Tillsätt mjölken och låt koka ihop och svälla på svag värme 40 min under lock. Låt gröten svalna.
Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten. Rör ner florsocker och vaniljsocker, smaka av till rätt sötma.
Skala och skär mandariner i mindre bitar. Rör ner bitarna i ris á la Maltan och toppa med malen kanel.