2 portioner

De här biffarna är riktigt smarriga och passar perfekt att göra om man har fått kokt ris över. Alla sorters ris går bra, men se till att det är kallt, annars är det svårt att få biffarna att hålla ihop.

Ingredienser
Mozzarella100 g
Parmesanost1 dl
Basilika1/2 kruka
Ris parboiled, kokt, kallt4 dl
Ägg2 st
Salt1 tsk
Svartpeppar, nymalen
Cayennepeppar
Smör till stekning
Så gör du

Skär mozzarellan i mindre tärningar, riv parmesanosten och hacka basilikan. Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Smaka av smeten med salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.

Klicka ut smeten i en varm stekpanna och forma till biffar med stekspaden. Stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.

Servera med en god tomatsås och kanske lite prosciutto.

Ingredienser

 
Mozzarella100 g
Parmesanost1 dl
Basilika1/2 kruka
Ris parboiled, kokt, kallt4 dl
Ägg2 st
Salt1 tsk
Svartpeppar, nymalen
Cayennepeppar
Smör till stekning

Så gör du

Skär mozzarellan i mindre tärningar, riv parmesanosten och hacka basilikan. Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Smaka av smeten med salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.

Klicka ut smeten i en varm stekpanna och forma till biffar med stekspaden. Stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.

Servera med en god tomatsås och kanske lite prosciutto.

Utskriven 2019-12-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/risbiffar-med-mozzarella-parmesan-och-basilika/

Kommentarsfunktionen är avstängd.