2 portioner
De här biffarna är riktigt smarriga och passar perfekt att göra om man har fått kokt ris över. Alla sorters ris går bra, men se till att det är kallt, annars är det svårt att få biffarna att hålla ihop.
- Ingredienser
Mozzarella 100 g Parmesanost 1 dl Basilika 1/2 kruka Ris parboiled, kokt, kallt 4 dl Ägg 2 st Salt 1 tsk Svartpeppar, nymalen Cayennepeppar Smör till stekning - Så gör du
Skär mozzarellan i mindre tärningar, riv parmesanosten och hacka basilikan. Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Smaka av smeten med salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.
Klicka ut smeten i en varm stekpanna och forma till biffar med stekspaden. Stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.
Servera med en god tomatsås och kanske lite prosciutto.
Ingredienser | |
Mozzarella | 100 g |
Parmesanost | 1 dl |
Basilika | 1/2 kruka |
Ris parboiled, kokt, kallt | 4 dl |
Ägg | 2 st |
Salt | 1 tsk |
Svartpeppar, nymalen | |
Cayennepeppar | |
Smör till stekning |
Så gör du
Skär mozzarellan i mindre tärningar, riv parmesanosten och hacka basilikan. Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Smaka av smeten med salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.
Klicka ut smeten i en varm stekpanna och forma till biffar med stekspaden. Stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.
Servera med en god tomatsås och kanske lite prosciutto.