4 portioner

Risgrynsgröt är fantastiskt. Len, söt och värmande förgyller den en lyxig helgfrukost. Och det går alldeles utmärkt att äta den fastän det inte är jul.

 

Ingredienser
Arborioris1,5 dl
Vatten3 dl
Smör1 msk
Salt1/2 tsk
Mjölk6 dl
Kanelstång
Så gör du

Koka upp ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull. Koka under lock på svag värme i 10 minuter tills vattnet kokat in. Häll i mjölken och en kanelstång. Koka upp gröten under omrörning och låt svälla på lägsta värme i 45-60 minuter. Rör om någon gång. Tillsätt mer mjölk om det behövs.

Servera med mjölk, socker och kanel och kanske några mandlar!

Ingredienser

 
Arborioris1,5 dl
Vatten3 dl
Smör1 msk
Salt1/2 tsk
Mjölk6 dl
Kanelstång

Så gör du

Koka upp ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull. Koka under lock på svag värme i 10 minuter tills vattnet kokat in. Häll i mjölken och en kanelstång. Koka upp gröten under omrörning och låt svälla på lägsta värme i 45-60 minuter. Rör om någon gång. Tillsätt mer mjölk om det behövs.

Servera med mjölk, socker och kanel och kanske några mandlar!

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/risgrynsgrot/

Skriv en kommentar om Risgrynsgröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig