Rismjöl är ypperligt att välja till glutenfria pannkakor. Stärkelsen i mjölet gör att pannkakorna håller ihop bra. Dessutom blir de väldigt goda!

Ingredienser
Rismjöl fullkorn1,25 dl
Rismjöl siktat1,25 dl
Salt0,5 tsk
Vaniljpulver1 krm
Mjölk4 dl
Ägg6 st
Kokosolja till stekning
Äpple1 st
Kanel
Turkisk yoghurt
Så gör du

Blanda rismjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. Vispa ner mjölken. Knäck i äggen och vispa ihop allt till en smet. Värm oljan i en pannkakslagg eller stekpanna och stek fina pannkakor.

Skär äpplet i bitar. Stek det i smöret, pudra över lite kanel. Toppa de färdiga pannkakorna med äppelfräset och en klick turkisk yoghurt.

Ingredienser

 
Rismjöl fullkorn1,25 dl
Rismjöl siktat1,25 dl
Salt0,5 tsk
Vaniljpulver1 krm
Mjölk4 dl
Ägg6 st
Kokosolja till stekning
Äpple1 st
Kanel
Turkisk yoghurt

Så gör du

Blanda rismjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. Vispa ner mjölken. Knäck i äggen och vispa ihop allt till en smet. Värm oljan i en pannkakslagg eller stekpanna och stek fina pannkakor.

Skär äpplet i bitar. Stek det i smöret, pudra över lite kanel. Toppa de färdiga pannkakorna med äppelfräset och en klick turkisk yoghurt.

Utskriven 2019-07-16 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rismjolspannkakor-med-stekt-apple-och-kanel/

Kommentarsfunktionen är avstängd.