4 portioner

Ett recept på mustig och värmande linssoppa som uppskattas av alla. Vill du så kan du mixa soppan slät, då brukar den gå hem hos barnen också. Mer lättsmält blir det om linserna blötläggs några timmar innan tillagningen.

Soppan kan vara klar på 10 minuter om du har ont om tid. Om den får puttra på mycket svag värme under lock i flera timmar intensifieras smakerna och konsistensen blir härlig, då blir det mer en varm linsröra som kan serveras med ett gott ris. Testa vårt goda recept på linssoppa och dela det med dina vänner!

Ingredienser
Rotselleri100 g
Purjolök100 g
Curry1 tsk
Olivolja Classico
Röda linser1 dl
Hela tomater1 burk
Lantbuljong eller grönsaksbuljong5 dl
Balsamico Bianco1 tsk
Citronsaftnågra droppar
Salt
Svartpeppar
Crème fraiche2 dl
Persilja
Så gör du

Skala och riv sellerin grovt och strimla purjolöken. Fräs selleri och purjo tillsammans med curry i olivoljan.

Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på tomater och buljongen och låt allt koka upp. Dela lite på tomaterna med en slev. Lägg på lock och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med Balsamico bianco, citronsaft, salt och svartpeppar. Servera med en klick crème fraiche och lite klippt persilja.

Ingredienser

 
Rotselleri100 g
Purjolök100 g
Curry1 tsk
Olivolja Classico
Röda linser1 dl
Hela tomater1 burk
Lantbuljong eller grönsaksbuljong5 dl
Balsamico Bianco1 tsk
Citronsaftnågra droppar
Salt
Svartpeppar
Crème fraiche2 dl
Persilja

Så gör du

Skala och riv sellerin grovt och strimla purjolöken. Fräs selleri och purjo tillsammans med curry i olivoljan.

Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på tomater och buljongen och låt allt koka upp. Dela lite på tomaterna med en slev. Lägg på lock och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med Balsamico bianco, citronsaft, salt och svartpeppar. Servera med en klick crème fraiche och lite klippt persilja.

Utskriven 2019-12-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rod-linssoppa/

  1. Gul lök istället för purjolök är också gott!
    Jag brukar lägga i färskriven ingefära och pressad vitök.
    Tar ibland lite mindre tomat än receptet, då blir den mer ”indisk”.

    Svara
  2. Supergod linssoppa som jag gjort flera gånger och brukar frysa in för att ta till när jag hellre är ute än lagar lunch.
    Det är bra att göra en stor sats och låta soppan vara ganska tjock så tar den mindre plats i frysen. Gör man som det står i receptet – att låta den koka i flera timmar så blir den mustigt härlig. Man späder den sedan när man tinat den och tillsätter eventuellt en buljongtärning och mer citron.

    Svara
  3. Vi trodde det skulle vara en större portion ni bjöd på. Lite besvikna då det var 3 msk soppa på en assiett. Önskvärt att ni skriver ut provsmakning istället för bjudsoppa när ni delar ut info om detta.

    Svara
    • Hej Mona! Åh, jag förstår er besvikelse om ni trodde att det var en hel måltid som skulle bjudas. Vi får bli tydligare med vår kommunikation. Vi vill genom smakprov inspirera till hur våra produkter kan användas hemma i köket. Tack för att du hörde av dig.

      Svara
  4. Hej,
    Jag hade tyckt att det var superbra om ni kunde skriva ut hur många kalorier era recept innehåller 🙂
    Mvh PIa

    Svara

Skriv en kommentar om Röd linssoppa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig