Röror är gott att ha till bröd istället för smör men också så enkelt att bara ställa fram på matbordet som ett lyxigt tillbehör. Här är en variant på hummus – kikärtsröra – med bakad schalottenlök som bas. Den är god till både fisk och kött men kan också serveras till pasta eller som dip.
- Ingredienser
Schalottenlök 250 g Olivolja Riserva 2 msk + 1,5 dl Kikärter 1 burk Vitlök 1 klyfta Bladpersilja 1 dl Parmesanost 50 g Salt och nymalen svartpeppar - Så gör du
Värn ugnen till 225 grader. Skala schalottenlöken, dela på hälften och lägg i ugnsfast form. Ringla över 2 msk olivolja, salta och peppra. Baka mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills löken är mjuk och fått fin färg. Låt svalna något.
Häll av och skölj kikärterna. Finhacka vitlök och persilja och riv parmesanosten grovt.
Mixa den bakade löken med kikärter, vitlök, persilja, resterande olivolja och parmesanost i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser | |
Schalottenlök | 250 g |
Olivolja Riserva | 2 msk + 1,5 dl |
Kikärter | 1 burk |
Vitlök | 1 klyfta |
Bladpersilja | 1 dl |
Parmesanost | 50 g |
Salt och nymalen svartpeppar |
Så gör du
Värn ugnen till 225 grader. Skala schalottenlöken, dela på hälften och lägg i ugnsfast form. Ringla över 2 msk olivolja, salta och peppra. Baka mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills löken är mjuk och fått fin färg. Låt svalna något.
Häll av och skölj kikärterna. Finhacka vitlök och persilja och riv parmesanosten grovt.
Mixa den bakade löken med kikärter, vitlök, persilja, resterande olivolja och parmesanost i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.