4 portioner

 

Här får du härliga smaker av Marocko med denna rostade blomkål som äts tillsammans med rött ris och härliga tillbehör.

Ingredienser
Rött ris4 port
Blomkålshuvud1 medelstort
Ras el hanout1 msk
Kokta kikärtor1 pkt
Vitlök
Tahini2 msk
Spiskummin1 tsk
Bladspenat2 nävar
Citron2 st
Dill1 knippe
Mandlar, hackade & rostade1 dl
Ricotta150 g
Mynta1 knippe
Olivolja classico
Salt
Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Sätt ugnen på  225 grader.

Dela blomkålen i mindre buketter och hacka blasten, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, ras el hanout och en nypa salt och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Under tiden gör du hummusen. Häll kikärtorna i en skål tillsammans med vitlök, tahini, spiskummin och bladspenat och mixa med stav-mixer. Späd med lite av kikärtsspadet eller vatten så att hummusen blir len och krämig. Smaka av med en halv pressad citron och salt. Bred ut på en tallrik och toppa med olivolja, hackad dill och mandel.

När riset är klart sprid ut det på ett stort fat, toppa med blomkål, ricotta, mandlar, dill och mynta. Servera med hummus, citronklyftor och tunnbröd.

Ingredienser

 
Rött ris4 port
Blomkålshuvud1 medelstort
Ras el hanout1 msk
Kokta kikärtor1 pkt
Vitlök
Tahini2 msk
Spiskummin1 tsk
Bladspenat2 nävar
Citron2 st
Dill1 knippe
Mandlar, hackade & rostade1 dl
Ricotta150 g
Mynta1 knippe
Olivolja classico
Salt

Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Sätt ugnen på  225 grader.

Dela blomkålen i mindre buketter och hacka blasten, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, ras el hanout och en nypa salt och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Under tiden gör du hummusen. Häll kikärtorna i en skål tillsammans med vitlök, tahini, spiskummin och bladspenat och mixa med stav-mixer. Späd med lite av kikärtsspadet eller vatten så att hummusen blir len och krämig. Smaka av med en halv pressad citron och salt. Bred ut på en tallrik och toppa med olivolja, hackad dill och mandel.

När riset är klart sprid ut det på ett stort fat, toppa med blomkål, ricotta, mandlar, dill och mynta. Servera med hummus, citronklyftor och tunnbröd.

Utskriven 2021-05-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rostad-blomkal-med-rott-ris/

Kommentarsfunktionen är avstängd.