4 portioner
Här får du härliga smaker av Marocko med denna rostade blomkål som äts tillsammans med rött ris och härliga tillbehör.
- Ingredienser
Rött ris 4 port Blomkålshuvud 1 medelstort Ras el hanout 1 msk Kokta kikärtor 1 pkt Vitlök Tahini 2 msk Spiskummin 1 tsk Bladspenat 2 nävar Citron 2 st Dill 1 knippe Mandlar, hackade & rostade 1 dl Ricotta 150 g Mynta 1 knippe Olivolja classico Salt - Så gör du
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålen i mindre buketter och hacka blasten, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, ras el hanout och en nypa salt och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Under tiden gör du hummusen. Häll kikärtorna i en skål tillsammans med vitlök, tahini, spiskummin och bladspenat och mixa med stav-mixer. Späd med lite av kikärtsspadet eller vatten så att hummusen blir len och krämig. Smaka av med en halv pressad citron och salt. Bred ut på en tallrik och toppa med olivolja, hackad dill och mandel.
När riset är klart sprid ut det på ett stort fat, toppa med blomkål, ricotta, mandlar, dill och mynta. Servera med hummus, citronklyftor och tunnbröd.
Ingredienser | |
Rött ris | 4 port |
Blomkålshuvud | 1 medelstort |
Ras el hanout | 1 msk |
Kokta kikärtor | 1 pkt |
Vitlök | |
Tahini | 2 msk |
Spiskummin | 1 tsk |
Bladspenat | 2 nävar |
Citron | 2 st |
Dill | 1 knippe |
Mandlar, hackade & rostade | 1 dl |
Ricotta | 150 g |
Mynta | 1 knippe |
Olivolja classico | |
Salt | |
Så gör du
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålen i mindre buketter och hacka blasten, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, ras el hanout och en nypa salt och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Under tiden gör du hummusen. Häll kikärtorna i en skål tillsammans med vitlök, tahini, spiskummin och bladspenat och mixa med stav-mixer. Späd med lite av kikärtsspadet eller vatten så att hummusen blir len och krämig. Smaka av med en halv pressad citron och salt. Bred ut på en tallrik och toppa med olivolja, hackad dill och mandel.
När riset är klart sprid ut det på ett stort fat, toppa med blomkål, ricotta, mandlar, dill och mynta. Servera med hummus, citronklyftor och tunnbröd.