1 portion

Har du provat att rosta havregrynen innan de kokas till gröt? Gröten får en lite annorlunda smak och konsistensen blir lite tydligare. Trevligt som variation!

Ingredienser
Fiberhavregryn1 dl
Vatten2 dl
Salt
Russin1 msk
Så gör du

Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt vatten och salt och låt gröten koka ca 5 minuter. Toppa med russin och servera med mjölk.

Ingredienser

 
Fiberhavregryn1 dl
Vatten2 dl
Salt
Russin1 msk

Så gör du

Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt vatten och salt och låt gröten koka ca 5 minuter. Toppa med russin och servera med mjölk.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rostad-grot/

Skriv en kommentar om Rostad gröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig