1 portion
Har du provat att rosta havregrynen innan de kokas till gröt? Gröten får en lite annorlunda smak och konsistensen blir lite tydligare. Trevligt som variation!
- Ingredienser
Fiberhavregryn 1 dl Vatten 2 dl Salt Russin 1 msk - Så gör du
Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt vatten och salt och låt gröten koka ca 5 minuter. Toppa med russin och servera med mjölk.
Ingredienser | |
Fiberhavregryn | 1 dl |
Vatten | 2 dl |
Salt | |
Russin | 1 msk |
Så gör du
Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt vatten och salt och låt gröten koka ca 5 minuter. Toppa med russin och servera med mjölk.
Utskriven 2021-01-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rostad-grot/