När man rostar kikärterna i ugnen blir de till världens godaste snacks! Prova att variera kryddningen med örtsalt, paprika, chili, vitlök, tacokrydda eller någon annan favorit. Man kan också göra söta kikärter genom att byta ut olivoljan mot kokosolja och krydda med kanel, ingefära, kardemumma eller vanilj.

Ingredienser
Kikärter, torra3,5 dl
Olivolja Classico2 msk
Salt1 tsk
Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet på paketet. Häll ut dem på en plåt, ringla över olivolja och salta. Rör om i bönorna med händerna så att salt och olja fördelar sig väl. Ställ in plåten i ugnen på 150 grader i ca 1 timme och 30 minuter.

Kikärterna är klara när de är alldeles torra och krispiga. Kan förvaras i tätslutande burk i rumstemperatur ett par dagar.

PS: Det går också bra att använda kikärter på burk. Då häller du bara bort vattnet och sköljer kikärterna innan du lägger dem på plåten.

 

Ingredienser

 
Kikärter, torra3,5 dl
Olivolja Classico2 msk
Salt1 tsk

Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet på paketet. Häll ut dem på en plåt, ringla över olivolja och salta. Rör om i bönorna med händerna så att salt och olja fördelar sig väl. Ställ in plåten i ugnen på 150 grader i ca 1 timme och 30 minuter.

Kikärterna är klara när de är alldeles torra och krispiga. Kan förvaras i tätslutande burk i rumstemperatur ett par dagar.

PS: Det går också bra att använda kikärter på burk. Då häller du bara bort vattnet och sköljer kikärterna innan du lägger dem på plåten.

 

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rostade-kikarter/

  1. Hejsan! Kokosfett är nog inte så nyttigt. I princip bara mättade fettsyror. Använd hellre vanlig rapsolja. Närproducerat dessutom.

    Svara
  2. Har provat ert recept med kikärtor på burk (1 burk) och det fungerar utmärkt. Blir bäst tycker jag om man sköljer och torkar av dem först och sedan lägger i en skål och blandar med olja (1tsk räcker) och kryddor och sedan lägger på plåt med bakpapper. Mums.. 🙂

    Svara
    • Hej Lena! Jag har faktiskt aldrig kokat kikärter i tryckkokare, så jag vet inte hur lång tid det tar. Koktiden kan också skilja sig väldigt mycket åt mellan olika bönskördar och det spelar också in hur bönorna har förvarats och hur gamla de är. Redan efter 15-20 minuter tycker jag att man kan börja kolla om de börjar bli mjuka. Ibland tar det över en timme.

      Svara

Skriv en kommentar om Rostade kikärter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig