Att rosta vita bönor i ugnen är ett superlätt sätt att få till ett riktigt gott snacks som du kan njuta av med gott samvete. Rostade vita bönor kan också strös över en sallad eller varför inte toppa soppan med dem? De mättar gott och om de får torka tillräckligt länge blir de läckert krispiga.
Det är också miljösmart att äta bönor. Det går åt betydligt mindre resurser att odla baljväxter än att producera kött. Dessutom har baljväxter en förmåga att fixera kväve från luften och tillföra det till jorden. Detta kommer till gagn för andra växter som senare odlas i samma jord.
- Ingredienser
Vita bönor, kokta (små) 1 burk Olivolja Classico 1 msk Tamari (sojasås) 1 msk Balsamico bianco 2 msk Spiskummin, mald 1 tsk Chili, mald 1/2 krm Salt och peppar - Så gör du
Sätt ugnen på 170 grader. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll ut bönorna på den. Häll på olivolja, tamari, balsamico, spiskummin, chili, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Stäng sedan av värmen och låt bönorna stå kvar i några timmar tills de torkat ordentligt. Förvara i en tättslutande burk.
Ingredienser | |
Vita bönor, kokta (små) | 1 burk |
Olivolja Classico | 1 msk |
Tamari (sojasås) | 1 msk |
Balsamico bianco | 2 msk |
Spiskummin, mald | 1 tsk |
Chili, mald | 1/2 krm |
Salt och peppar |
Så gör du
Sätt ugnen på 170 grader. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll ut bönorna på den. Häll på olivolja, tamari, balsamico, spiskummin, chili, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Stäng sedan av värmen och låt bönorna stå kvar i några timmar tills de torkat ordentligt. Förvara i en tättslutande burk.