4 portioner
Rött ris är ett fullkornsris som har en nötig och fyllig smak. Gott till fisk och grytor men också kallt som bas till en matig sallad.
- Ingredienser
Rött ris 2 dl Vatten 4 dl Salt - Så gör du
Skölj riset i ljummet vatten. Koka upp och rör om och låt det sedan sjuda på mycket låg värme under lock ca 40 – 45 minuter. Salta vid slutet av koktiden. Saltar man för tidigt kan riset vara svårt att få mjukt.
Ingredienser | |
Rött ris | 2 dl |
Vatten | 4 dl |
Salt |
Så gör du
Skölj riset i ljummet vatten. Koka upp och rör om och låt det sedan sjuda på mycket låg värme under lock ca 40 – 45 minuter. Salta vid slutet av koktiden. Saltar man för tidigt kan riset vara svårt att få mjukt.
Utskriven 2021-01-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rott-ris/