4 portioner

Rött ris är ett fullkornsris som har en nötig och fyllig smak. Gott till fisk och grytor men också kallt som bas till en matig sallad.

Ingredienser
Rött ris2 dl
Vatten4 dl
Salt
Så gör du

Skölj riset i ljummet vatten. Koka upp och rör om och låt det sedan sjuda på mycket låg värme under lock ca 40 – 45 minuter. Salta vid slutet av koktiden. Saltar man för tidigt kan riset vara svårt att få mjukt.

Ingredienser

 
Rött ris2 dl
Vatten4 dl
Salt

Så gör du

Skölj riset i ljummet vatten. Koka upp och rör om och låt det sedan sjuda på mycket låg värme under lock ca 40 – 45 minuter. Salta vid slutet av koktiden. Saltar man för tidigt kan riset vara svårt att få mjukt.

Utskriven 2019-05-22 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rott-ris/

Kommentarsfunktionen är avstängd.