16 st

Rugelach är ett smakfullt judiskt bakverk som fylls med nötter, choklad eller sylt.

 

 

Ingredienser
Smör100 g
Cream cheese100 g
Vetemjöl2 dl
Kornmjöl1 dl
Smält smör1 msk
Rostad mandel, hackad0,5 dl
Kanel
Rårörsocker3 msk
Så gör du

Vispa smör och cream cheese till en fluffig massa. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet i 30-60 minuter. Kavla sen ut degen tunt (3 mm) och pensla med smör. Strö över mandel, kanel och socker. Tryck till fyllningen med händerna  och skär ut 16 trekanter. Rulla ihop varje trekant från den breda sidan och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 15-20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Ingredienser

 
Smör100 g
Cream cheese100 g
Vetemjöl2 dl
Kornmjöl1 dl
Smält smör1 msk
Rostad mandel, hackad0,5 dl
Kanel
Rårörsocker3 msk

Så gör du

Vispa smör och cream cheese till en fluffig massa. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet i 30-60 minuter. Kavla sen ut degen tunt (3 mm) och pensla med smör. Strö över mandel, kanel och socker. Tryck till fyllningen med händerna  och skär ut 16 trekanter. Rulla ihop varje trekant från den breda sidan och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 190 grader i 15-20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Utskriven 2019-11-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/rugelach/

Skriv en kommentar om Rugelach

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig