Kompakt, knäckig och julig beskriver denna helt oemotståndliga saffranskaka med apelsin och lingon. Perfekt till tredje adventsfikat!

Receptet är skapat av vår ambassadör Karin som driver @letslettuce på Instagram.

Ingredienser
Rumsvarmt smör175 g
Sockor3,5 dl
Vaniljpulver1 tsk
Salt2 nypor
Rivet apelsinskal1 st
Ägg2 st
Vetemjöl3,5 dl
Bakpulver1 tsk
Frysta lingon1 dl
Så gör du

Blanda i 2 ägg och vispa fluffigt.
Blanda 3,5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och rör ner i smeten, tillsammans med 1 dl frysta lingon.
Klä en form (ca. 20 cm) med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 50 min.
Garnera med lingon.

Ingredienser

 
Rumsvarmt smör175 g
Sockor3,5 dl
Vaniljpulver1 tsk
Salt2 nypor
Rivet apelsinskal1 st
Ägg2 st
Vetemjöl3,5 dl
Bakpulver1 tsk
Frysta lingon1 dl

Så gör du

Blanda i 2 ägg och vispa fluffigt.
Blanda 3,5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och rör ner i smeten, tillsammans med 1 dl frysta lingon.
Klä en form (ca. 20 cm) med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 50 min.
Garnera med lingon.

Utskriven 2020-08-10 från: http://www.saltakvarn.se/recept/saffranskaka-med-apelsin-och-lingon/

Kommentarsfunktionen är avstängd.