Kompakt, knäckig och julig beskriver denna helt oemotståndliga saffranskaka med apelsin och lingon. Perfekt till tredje adventsfikat!
Receptet är skapat av vår ambassadör Karin som driver @letslettuce på Instagram.
- Ingredienser
Rumsvarmt smör 175 g Sockor 3,5 dl Vaniljpulver 1 tsk Salt 2 nypor Rivet apelsinskal 1 st Ägg 2 st Vetemjöl 3,5 dl Bakpulver 1 tsk Frysta lingon 1 dl - Så gör du
Blanda i 2 ägg och vispa fluffigt.
Blanda 3,5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och rör ner i smeten, tillsammans med 1 dl frysta lingon.
Klä en form (ca. 20 cm) med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 50 min.
Garnera med lingon.
Ingredienser | |
Rumsvarmt smör | 175 g |
Sockor | 3,5 dl |
Vaniljpulver | 1 tsk |
Salt | 2 nypor |
Rivet apelsinskal | 1 st |
Ägg | 2 st |
Vetemjöl | 3,5 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Frysta lingon | 1 dl |
Så gör du
Blanda i 2 ägg och vispa fluffigt.
Blanda 3,5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och rör ner i smeten, tillsammans med 1 dl frysta lingon.
Klä en form (ca. 20 cm) med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 50 min.
Garnera med lingon.
Utskriven 2022-07-03 från: http://www.saltakvarn.se/recept/saffranskaka-med-apelsin-och-lingon/