En härlig Rocky Road i Saltå stil med choklad, torkade frukter, nötter, sesamkex och en touch av apelsin.
- Ingredienser
Cashewnötter 2 dl Hasselnötter 1 dl Flingsalt 1 tsk Fikon, torkade 8 st Aprikoser, torkade 20 st Pistagenötter 1 dl Sesamkakor 1 pkt Choklad 500 g Apelsin, zest 1 st - Så gör du
Rosta cashewnötterna och hasselnötter i en panna med 1 tsk flingsalt, hacka dem sedan grovt. Dela fikonen och aprikoserna i mindre bitar, hacka pistagenötterna och dela sesamkexen. Lägg alla ingredienser i en bunke, spara lite av varje komponent att toppa med. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, riv i slutet ner zest från 1 apelsin. Häll den smälta chokladen i bunken över ingredienserna och blanda. Klä en form med kant med bakplåtspapper (ca 20x15cm) och tryck ut smeten i formen.
Toppa, låt svalna i kylen och dela i mindre munsbitar
Ingredienser | |
Cashewnötter | 2 dl |
Hasselnötter | 1 dl |
Flingsalt | 1 tsk |
Fikon, torkade | 8 st |
Aprikoser, torkade | 20 st |
Pistagenötter | 1 dl |
Sesamkakor | 1 pkt |
Choklad | 500 g |
Apelsin, zest | 1 st |
Så gör du
Rosta cashewnötterna och hasselnötter i en panna med 1 tsk flingsalt, hacka dem sedan grovt. Dela fikonen och aprikoserna i mindre bitar, hacka pistagenötterna och dela sesamkexen. Lägg alla ingredienser i en bunke, spara lite av varje komponent att toppa med. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, riv i slutet ner zest från 1 apelsin. Häll den smälta chokladen i bunken över ingredienserna och blanda. Klä en form med kant med bakplåtspapper (ca 20x15cm) och tryck ut smeten i formen.
Toppa, låt svalna i kylen och dela i mindre munsbitar