En härlig Rocky Road i Saltå stil med choklad, torkade frukter, nötter, sesamkex och en touch av apelsin.

Ingredienser
Cashewnötter2 dl
Hasselnötter1 dl
Flingsalt1 tsk
Fikon, torkade8 st
Aprikoser, torkade20 st
Pistagenötter1 dl
Sesamkakor1 pkt
Choklad500 g
Apelsin, zest1 st
Så gör du

Rosta cashewnötterna och hasselnötter i en panna med 1 tsk flingsalt, hacka dem sedan grovt. Dela fikonen och aprikoserna i mindre bitar, hacka pistagenötterna och dela sesamkexen. Lägg alla ingredienser i en bunke, spara lite av varje komponent att toppa med. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, riv i slutet ner zest från 1 apelsin. Häll den smälta chokladen i bunken över ingredienserna och blanda. Klä en form med kant med bakplåtspapper (ca 20x15cm) och tryck ut smeten i formen.
Toppa, låt svalna i kylen och dela i mindre munsbitar

Ingredienser

 
Cashewnötter2 dl
Hasselnötter1 dl
Flingsalt1 tsk
Fikon, torkade8 st
Aprikoser, torkade20 st
Pistagenötter1 dl
Sesamkakor1 pkt
Choklad500 g
Apelsin, zest1 st

Så gör du

Rosta cashewnötterna och hasselnötter i en panna med 1 tsk flingsalt, hacka dem sedan grovt. Dela fikonen och aprikoserna i mindre bitar, hacka pistagenötterna och dela sesamkexen. Lägg alla ingredienser i en bunke, spara lite av varje komponent att toppa med. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, riv i slutet ner zest från 1 apelsin. Häll den smälta chokladen i bunken över ingredienserna och blanda. Klä en form med kant med bakplåtspapper (ca 20x15cm) och tryck ut smeten i formen.
Toppa, låt svalna i kylen och dela i mindre munsbitar

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/sakta-kvarns-rocky-road/

Skriv en kommentar om Saltå Kvarns Rocky Road

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig